Magyar foci

A statisztika, ami mindent elmond a Fehérvár idényéről: közelebb van az utolsó, mint a Fradi

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI

Hat fordulóval az NB I zárása előtt a harmadik helyen áll a MOL Fehérvár FC, amelynek a bajnoki címre már semmi esélye, és a második helyet is nehéz lesz megkaparintania, mivel tíz pont a hátránya a Puskás Akadémia mögött.

A Fehérvár az idényt még Márton Gáborral kezdte meg, majd április elején az osztrák válogatottat a klub kedvéért elhagyó Szabics Imre érkezett a klubhoz.

Szabics konkrét célkitűzésként nevezte meg a bemutatkozása során, hogy három éven belül bajnoki címet kell nyerni, és elég ránézni a tabellára ahhoz, hogy kiderüljön, milyen komoly meló vár rá.

A legnagyobb hazai riválisnak számító Fradi 23 ponttal előzi meg a Fehérvárt, amely közelebb van az utolsó helyezett Diósgyőrhöz – 18 pont a különbség a két csapat között –, mint az éllovashoz. Persze azt is tegyük hozzá, nyáron Szabics a saját képére formálhatja a keretet, és majd akkor lehet mérvadó véleményt mondani a munkájáról, ha legalább egy fél idényt lejátszott az irányításával a csapat.

Szabics első meccsén 0-0-s döntetlent ért el a Fehérvár Kisvárdán, és az új edző azt mondta, tízesre vizsgázott a csapata hozzáállásból, mivel a pályán nem látszódott, hogy Fiola Attila kiállítása miatt tíz emberrel nyomtak le nagyjából 60 percet.

Kapcsolódó
Fiola korai kiállítása elrontotta Szabics fehérvári debütálását
A Kisvárda semmit nem tudott kezdeni a 60 perces emberelőnnyel.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik