Szigetváry Zsolt / MTI
Magyar foci sport

A statisztika, ami mindent elmond a Fehérvár idényéről: közelebb van az utolsó, mint a Fradi

Hat fordulóval az NB I zárása előtt a harmadik helyen áll a MOL Fehérvár FC, amelynek a bajnoki címre már semmi esélye, és a második helyet is nehéz lesz megkaparintania, mivel tíz pont a hátránya a Puskás Akadémia mögött.

A Fehérvár az idényt még Márton Gáborral kezdte meg, majd április elején az osztrák válogatottat a klub kedvéért elhagyó Szabics Imre érkezett a klubhoz.

Szabics konkrét célkitűzésként nevezte meg a bemutatkozása során, hogy három éven belül bajnoki címet kell nyerni, és elég ránézni a tabellára ahhoz, hogy kiderüljön, milyen komoly meló vár rá.

A legnagyobb hazai riválisnak számító Fradi 23 ponttal előzi meg a Fehérvárt, amely közelebb van az utolsó helyezett Diósgyőrhöz – 18 pont a különbség a két csapat között –, mint az éllovashoz. Persze azt is tegyük hozzá, nyáron Szabics a saját képére formálhatja a keretet, és majd akkor lehet mérvadó véleményt mondani a munkájáról, ha legalább egy fél idényt lejátszott az irányításával a csapat.

Szabics első meccsén 0-0-s döntetlent ért el a Fehérvár Kisvárdán, és az új edző azt mondta, tízesre vizsgázott a csapata hozzáállásból, mivel a pályán nem látszódott, hogy Fiola Attila kiállítása miatt tíz emberrel nyomtak le nagyjából 60 percet.

Kapcsolódó
Fiola korai kiállítása elrontotta Szabics fehérvári debütálását
A Kisvárda semmit nem tudott kezdeni a 60 perces emberelőnnyel.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!