Magyar foci

Az „európai futball csúcsáról” érkező Szabics Imre bemutatkozott

https://www.molfehervarfc.hu/
https://www.molfehervarfc.hu/

A Fehérvár FC pénteken délelőtt megtartotta az Ausztriából hazacsábított új vezetőedző, Szabics Imre bemutatkozó sajtótájékoztatóját. A két korábbi válogatott labdarúgó társával, Juhász Rolanddal és Torghelle Sándorral kiegészülő edzői hármas vasárnap a Kisvárda elleni bajnokin ül először együtt a kispadon. Nincs könnyű dolguk, hiszen Szabics az elmúlt hetekben még az osztrák válogatott mellett dolgozott a vb-selejtezőkön, ahogy kilenc olyan játékos van a keretben Fehérváron, akik szintén vagy valamelyik nemzet felnőtt-, vagy U21-es válogatottjának mérkőzései miatt voltak, vannak távol.

Kapcsolódó
Felcsúton nagy bejelentést tettek
Ritka arrafelé az ekkora bizalom, rekorder lehet a felvidéki edző.

Szabics így első edzésén, április elsején csütörtökön csak a csapat egyharmadával dolgozhatott együtt. Így:

A péntek délutáni edzésen már a második harmad is megérkezik, míg szombaton lesz teljes létszámban pályán először a Fehérvár FC. Avagy egy napja és egy edzése lesz a 40 éves szakembernek a Kisvárda elleni vasárnapi bajnoki előtt.

Szabics Imre a pénteki sajtótájékoztatón elmondta, szerinte az mutatja a magyar labdarúgás fejlődését, hogy:

Haza tudtak hozni az európai futball csúcsáról, hiszen egy Eb-re készülő válogatott pályaedzőjét el tudták csábítani.

Az, hogy az osztrák válogatott mennyire jelenti az európa futball csúcsát nyilván relatív, erről most ne is nyissunk vitát. A lényeg, hogy a magyar válogatottban 36 mérkőzésen 13 gólt szerző korábbi remek csatár a pénteki sajtótájékoztatón ilyen jövőt vázolt:

  • „A rövid távú célokra koncentrálunk, hogy nyárig sikeresek legyünk.”
  • „A keret adott, megvan a bizalom, minden hátralévő mérkőzést meg akarunk nyerni.”
  • „A munkamegosztás majd kialakul, de úgy tervezzük, hogy Torghelle a támadásokért, míg Juhász a védekezésért lesz felelős, én pedig összefogom a kettőt.”
  • „A reális cél az, hogy nyártól ütőképes legyen a csapatunk, konkurenciája lehessünk a Fradinak, és három éven belül legalább egyszer bajnoki címet nyerjünk.”

Szabics Imre április 1. óta a bajnokságban harmadik helyen álló MOL Fehérvár FC vezetőedzője, szerződése 2024. június 30-áig szól. Profi labdarúgóként a Ferencváros együttesében mutatkozott be 17 esztendősen, majd az osztrák Sturm Graz-cal szerepelt a Bajnokok Ligájában és az UEFA-kupában. Németországban játszott a VfB Stuttgart, a Köln, a Mainz és az Augsburg csapatában, majd pályafutása utolsó négy idényét ismét a Sturm Grazban töltötte.

Visszavonulása után, 2017 végéig a Sturm játékos-megfigyelőjeként dolgozott, közben 2014-15-ben Dárdai Pál mellett a magyar válogatott stábjának tagja volt. Később a Sturm Graznál, majd az osztrák válogatottnál volt másodedző.

Olvasói sztorik