Magyar foci

Ősztől a videobíró bevezetését tervezi az MLSZ

Denis Doyle/Getty Images
Denis Doyle/Getty Images

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elkötelezett abban, hogy ősszel bevezesse a videobírót (VAR) alkalmazását az OTP Bank Ligában.

Gőzerővel folyik a szakemberek képzése

– mondta Sipos Jenő szóvivő csütörtökön az M4 Sport Sporthíradójában.

Korábban Kassai Viktor beszélt már lapunknak arról, hogy az MLSZ szeretné bevezetni a rendszert az NB I-ben. Akkor úgy fogalmazott, hogy nagyságrendekkel csökkenti majd a nagy bírói tévedések számát a bajnokságban.

Kapcsolódó
Kassai Viktor: A jó meccs elsikkad, a hibát előtérbe helyezik
A legismertebb, egyben a legtöbbet kritizált játékvezető Magyarországon. Vezetett már BL-döntőt és Eb-elődöntőt is, vasárnap mégis egy amatőr torna fináléján fújta a sípot. Az elmúlt szezonról, a videobíróról és arról is beszélt, miben hasonlít egy játékvezető a buszsofőrhöz.

A szóvivő a nyári, részben hazai rendezésű Európa-bajnokság magyarországi mérkőzéseiről is beszélt. Sipos szerint április 7-ig kell az UEFA-t érdesítenie az MLSZ-nek arról, milyen feltételeket tud garantálni a szövetség. Eddigre kiderül, hogy nézők is lehetnek-e a találkozókon. Korábban Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter online sajtótájékoztatón azt mondta, azok mehetnek majd ki a meccsekre, akiket beoltottak.

Olvasói sztorik