Élő Magyar foci

Könnyed győzelemmel sikerült az andorrai visszavágás

Lionel BONAVENTURE / AFP
Lionel BONAVENTURE / AFP
Hozta a kötelezőt a magyar labdarúgó-válogatott, amely harmadik világbajnoki selejtezőjén 4-1-re verte Andorrát az I csoportban.

Egy Andorra elleni, egy héten belül a harmadik mérkőzésre biztosan nagyon nehéz ráhangolódni, főleg akkor, ha a csapatból kulcsemberek hiányoznak – ezt érezhettük az első félidő láttán.

Kapcsolódó
Maguire megmentette az angolokat, Uzuni is betalált
Anglia legyőzte Lengyelországot a magyar csoport rangadóján.

Marco Rossi szövetségi kapitány igazából visszatért a lengyelek elleni alapcsapathoz, annyi különbséggel, hogy a Bundesliga-légiósok közül Gulácsi Péterre, Willi Orbánra és Sallai Rolandra nem számíthatott.

Az is kiderült, hogy Andorra jóval képzettebb és ügyesebb játékosokból állt, mint a vasárnapi ellenfél, így aztán a szervezettebb védekezés sok gondot okozott. Ehhez hozzájárul a kőkemény, olykor durva játékuk is, ennek áldozata lett Kalmár Zsolt, akit a 29. percben le is kellett cserélni.

Hiába a 70 százalékos labdabirtoklás, ha mindössze ötször próbáltunk kapura lőni, szerencsére a legjobbkor lankadt a hazai figyelem, és az első félidő hosszabbításában Fiola Attila szép fejessel megszerezte a vezetést (0-1).

Szünet után gyorsan jött a második gól: ismét Nikolics Nemanja hozta kihagyhatatlan helyzetbe társát, ezúttal Gazdag Dánielt, aki szép gólt fejelt (0-2).

Aztán az 58. percben Kleinheisler László is kihasználta a ziccerét (0-3).

A lassan csordogáló meccs a hajrára pörgött fel kicsit. Előbb a 90. percben Varga Roland gyönyörű szabadrúgása a bal kapufáról kipattant, Nego Loic jókor érkezett (0-4).

Aztán egy kósza ellentámadás során a labda Hangya Szilveszter kezére pattant, a tizenegyest Pujol a kapu közepébe lőtte (1-4).

A magyar csapat így három mérkőzés után 7 ponttal a csoport 2. helyén áll.

Vb-selejtező, I csoport, 3. forduló

Andorra – Magyarország 1-4 (0-1)
Andorra La Vella, zárt kapuk mögött
v.: Thórarinsson (izlandi)
Andorra: Josep Gómes – M. San Nicolás (Chus Rubio, 61.), Llovera, Emili García, Alavedra (Rebés, 77.) – Alex Martínez (Cristian Martínez, 61.), M. Vieira (Pujol, 77.), Vales, Cervós – R. Fernández (Aaron Sánchez  82.), Aláez
Magyarország: Dibusz – Fiola, Lang, Szalai A. – Lovrencsics (Varga Kevin, 83.), Kleinheisler (Nego, 83.), Nagy Á. (Sigér, 61.), Kalmár (Gazdag, 29.), Hangya – Nikolics (Varga Roland, 61.), Szalai Á.
gól: Pujol (93., 11-esből), illetve Fiola (45.), Gazdag (51.), Kleinheisler (58.), Nego (90.)

 

Anglia – Lengyelország 2-1 (1-0)
gól: Kane (19., tizenegyesből), Maguire (85.), illetve Moder (58.)

 

San Marino – Albánia 0-2 (0-0)
gól: Manaj (63.), Uzuni (85.)

 

A csoport állása
1. Anglia 9 pont
2. Magyarország 7
3. Albánia 6
4. Lengyelország 4
5. Andorra 0 (1-8)
6. San Marino 0 (0-10)

Ellenfélről pár szóval

A magyar játékosok is pontatlanok, de azért az az első negyedóra után feltűnt, hogy az andorraiak jóval szervezettebbek és ügyesebbek, mint vasárnapi ellenfelünk, San Marino volt.

Első sárga

Moisés San Nicolás legyalulta Hangyát, övé a meccs első sárga lapja.

Csak a szabálytalanság

Az első tíz percben sok hibával játszik a válogatott, Andorra is lelkes – helyzet nincs, sok szabálytalanság igen.

Első lövés

Kleinheisler lövése egy pálya melletti embert talált el…

Erős kezdés

Az első percben egy hazai szöglet és egy szabadrúgás okozott izgalmat.

Rendben vagyunk!

„Szerintem rendben vagyunk, a csapat kellően koncentrált és felkészült” – nyilatkozta Marco Rossi az M4 Sport kamerája előtt.

A további program

A magyarok meccsével egy időben még két összecsapást rendeznek az I csoport: Londonban az angolok a lengyeleket fogadják, míg Serravalléban San Marino és Albánia csap össze.

Rossz emlék

Az andorraiakkal lehetnek rossz élményeink, hiszen 2017 júniusában kínos, történelmi vereséget szenvedett a válogatott. Addig háromból háromszor nyert: 2012. szeptember 7-én idegenben 5-0-ra, majd 2013. október 15-én 2-0-ra, 2016. november 13-án pedig 4-0-ra hazai pályán.

Kapcsolódó
A megalázó vereség, ami után a szurkolók levetették a mezt Dzsudzsákékkal
2017 júniusában kínos, történelmi vereséget szenvedett a magyar válogatott Andorrában. Storck kísérleti csapata kudarcot vallott, Dzsudzsák pedig sírva nyilatkozta, hogy egyedül maradt. Akkor az az eredmény egy évvel az Eb okozta eufória után felért egy kijózanító pofonnal. Ma ismét Andorra lesz az ellenfél.

Ezt követte az eddigi utolsó mérkőzés, amelyet az andorraiak nagy meglepetésre megnyertek 1-0-ra Marc Rebés találatával.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik