Magyar foci

Román csapatkapitány: „Ezek a cigányok 2-1-re legyőztek titeket”

MTI
MTI

Szombat este 2-1-es vendéggyőzelemmel zárult Magyarország-Románia U21-es Európa-bajnoki csoportkör mérkőzés, a román sajtó ennek ellenére ellenséges bíráskodásról és a magyar játékosok rasszista megnyilvánulásairól írt.

Kapcsolódó
Emberhátrányban is közel állt a bravúrhoz Románia ellen az U21-es válogatott
Ugyan 10 emberrel sikerült megszerezni a vezetést, de Románia jól hajrázott.

A mérkőzésről szóló román beszámolók méltatták a román válogatott teljesítményét, mely képes volt fordítani, és „óriási győzelmet” aratni Magyarország fölött. A román sportsajtó egybecsengően ellenségesnek ítélte Lawrence Visser belga játékvezető bíráskodását. A román kommentátorok úgy látták, hogy a játékvezetőnek büntetőrúgást kellett volna ítélnie az 50. percben Ciobanu buktatásánál, és a magyar válogatott gólját eredményező támadást is le kellett volna állítania a Harut ellen elkövetett szabálytalanság miatt – írja az MTI.

Kapcsolódó
U21-es Eb: Gera Zoltán alkalmasságát kérdőjelezik meg a szurkolók
Ahogy ilyenkor lenni szokott, a szombat esti Románia ellen 2-1-re elszenvedett vereséget követően többen is a szövetségi kapitány felelősségét emlegetik.

A sportportálok idézték a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) technikai igazgatójának, Mihai Stoichitának a mérkőzés után adott nyilatkozatát, mely szerint a két említett eseten túl, folyamatosan ellenséges volt a bíráskodás a román válogatottal szemben.

Egyszer rákiabáltam a bíróra a mérkőzés alatt, de az UEFA képviselői figyelmeztettek. De mit tehetek? Verjem meg? Kijelenthetem, hogy rosszindulatú, ellenséges volt velünk szemben

– idézték Stoichita televíziós nyilatkozatát a romániai sportportálok.

A prosport.ro előbb bizonyítékként lefotózta (itt nézheti meg), és úgy számolt be a románok csapatkapitányának, Marius Marinnak az instagramon posztolt mérkőzés utáni bejegyzéséről.

Ezek a cigányok, ahogy neveztetek bennünket a pályán, 2-1-re legyőztek titeket. Hajrá Románia!

A beszámoló szerint a rasszizmus vádját megfogalmazó bejegyzés csak néhány percig volt olvasható, mert a román labdarúgó törölte.

A DigiSport televízió kommentátorai egyébként bírálták Marin ötlettelen játékát, és Adrian Mutu szövetségi kapitányt is, amiért nem cserélte le a játékost azt követően, hogy a román válogatott emberelőnybe került.

(Kiemelt képen a román Denis Ciobotariu (b) és Szõke Adrián küzd egymással a labdarúgó U21-es Európa-bajnokság második csoportkörében, az A csoportban játszott Magyarország – Románia mérkõzésen a Bozsik Arénában 2021. március 27-én. MTI/Illyés Tibor)

Olvasói sztorik