Magyar foci

Van egy fiatal magyar focista, akire odafigyel a világ

Vincenzo PINTO / AFP
Vincenzo PINTO / AFP

Szerdán indult a magyar-szlovén közös rendezésű U21-es Európa-bajnokság, amelyen a magyar válogatott elég kemény csoportba került: a németekkel kezdünk, majd a románokkal és a hollandokkal játszunk, az első két helyezett jut majd tovább az egyenes kieséses szakaszba, amit május végén, június elején rendeznek.

Kapcsolódó

Az U21-es Eb a kontinens második legnagyobb tornája a felnőttek Európa-bajnoksága után, így nem meglepő, hogy külföldön is kiemelten foglalkoznak vele. A világ egyik legnagyobb sportlapja, az ESPN összeszedte csapatonként azokat, akikre érdemes odafigyelni, olyan neveket dobtak be, mint például az AC Milanban focizó Sandro Tonali, vagy az az Eduardo Camavinga, aki 17 évesen debütált már a francia nagycsapatban, és olyan klubokkal hozták már hírbe, mint a Real Madrid.

A magyarok közül Balogh Botondra hívták fel a figyelmet.

A 18 éves védő Gera Zoltán keretének kevés azon tagjának egyike, aki külföldi csapatban játszik – a másik a Heraclesben focizó Szőke Adrián és az Altachban játszó Bukta Csaba. A szezonban fiatal kora ellenére már a Serie A-ban is debütált, az Inter ellen kezdett, de elsősorban a Primaverában számítanak rá, míg ősszel többször ott volt az élvonalbeli meccskeretben.

„Az impozáns Parma-védő higgadt a labdabirtoklásnál és lenyűgöző a levegőben” – jegyezte meg róla rövid elemzésében az ESPN, hozzátéve, hogy hiába sikerült remekül a bemutatkozása a nagyok között, az ősz óta nem játszott a Serie A-ban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik