Magyar foci

A Puskás Akadémia játékosa aláírná, ha olyan karrierje lenne, mint Gerának

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

A Puskás Akadémia játékosa, Kiss Tamás is tagja a magyar U21-es válogatottnak, amely a részben hazai rendezésű Eb-n Németországgal, Romániával és Hollandiával került egy csoportba.

Nagyon nehéz a csoportunk, de tovább akarunk jutni és azon leszek, hogy ehhez hozzásegítsem a csapatot. Az a célom, hogy az Európa-bajnokság után ne csak itthon, hanem Európában is rólunk beszéljenek

– mondta a Csakfocinak Kiss, aki hozzátette, központi figurának tartja magam a pályán és a pályán kívül is, és szeretne vezéregyéniség lenni.

A 20 éves játékos elárulta, az önbizalmának jót tett, hogy a Puskás Akadémiával jól szerepelnek az NB I-ben, hiszen a felcsúti csapat a második helyen áll a tabellán. Amikor szóba került, hogy ott tart-e, ahol ennyi idősen szeretett volna, Kiss azt felelte, korábban, még a Haladás játékosaként őt is hívta a portugál Benfica és az olasz Frosinone.

Mentem volna én is, de nemcsak rajtam múlt. Nem bánom azonban, hogy itthon maradtam, azóta gyűjtögetem az NB I-es mérkőzéseket és ha majd eljön az időm, akkor már több rutinnal vághatok bele.

Amikor felmerült a neve a Frosinonéval kapcsolatban, a francia Franck Ribéryhez hasonlították, Kiss szerint ennek az lehetett az alapja, hogy mindketten gyorsak, és erősek az egy az egy elleni játékban.

Kapcsolódó
Kiss Tamást már Franck Ribéryhez hasonlítják az olaszok
A felcsúti futballista lett a „nap tehetsége".

Kiss abban bízik, az Eb-n felkeltheti topcsapatok érdeklődését, számára a külföldi ligák közül a spanyol és a holland a legszimpatikusabb, de a németben is jól tudná érezni magát.

Az ősszel mi is beszámoltuk arról, amikor felcsúti edzője, Hornyák Zsolt nagyon lehordta Kisst a ZTE elleni meccsen. Utólag úgy látja, jót tett neki a feddés, mert utána eldöntötte, hogy nem 100, hanem 120 százalékot fog teljesíteni.

Az U21-es válogatottnál Gera Zoltán, Vanczák Vilmos és Sándor György is tagja az edzői stábnak, és Kiss azt mondta, profitálhatnak a fiatalok a három szakember játékosként összegyűjtött tapasztalataiból.

Most aláírnám, de azon leszek, hogy őt is túlszárnyaljam

– felelte Kiss arra a kérdésre, hogy elfogadná-e, ha olyan sokra vinné, mint Gera, aki megfordult a Premier League-ben, és EL-döntőt játszhatott a Fulhammel.

A magyar U21-es csapat március 24-én kezdi az Eb-t a németek ellen.

A kiemelt képen Kiss (balra) és az MTK játékosa, Varga Roland látható.

Olvasói sztorik