Magyar foci

Kikapott Felcsúton, a második helytől is egyre messzebb a Vidi

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI

A Puskás Akadémia hazai pályán 1-0-ra legyőzte a MOL Fehérvárt a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

Kapcsolódó
A 2. percben gólt kapott a Fradi, mégis kiütötte a Paksot
Véleményes ítélet is segítette a Ferencvárost.

A forduló rangadóját a második helyezett Felcsút és a harmadik helyezett Fehérvár is támadó szellemben kezdte, mindkét kapu előtt több ígéretes lehetőség alakult ki, ám gól a szünetig nem esett.

Fordulást követően átvette a játék irányítását a Puskás Akadémia, és Luciano Slagveer fejesével megszerezte a vezetést. A Fehérvár az egyenlítés érdekében kitámadott, többet birtokolta a labdát, de kevés veszélyt jelentett a hazai kapura. Igaz, egyszer Petrjak, egyszer pedig Funsho esett el a tizenhatoson belül, az elsőre legalább tizenegyest lehetett volna adni, ám egyik esetben sem kapott büntetőt a vendégcsapat – a második esetben a fehérváriak támadója kapott sárgát műesésért.

A győztes gól:

A felcsútiak a meccs végéig magabiztosan védekeztek, és megőrizték egygólos előnyüket, így hét fordulóval a bajnokság vége előtt már nyolc pont az előnyük a Vidivel szemben. Az MTK és a Mezőkövesd ráadásul csak két ponttal van elmaradva a dobogótól.

A válogatott szünet utáni első fordulóban már Szabics Imre irányítja a fehérváriakat.

OTP Bank Liga, 26. forduló

Puskás Akadémia FC – MOL Fehérvár FC 1-0 (0-0)

PAFC: Tóth B. – Szolnoki, Joao Nunes, Spandler, Nagy Zs. – Corbu (Plsek 74.), Van Nieff – Slagveer, Knezevic (Baluta 81.), Kiss T. (Deutsch L. 89.) – Géresi (Mance 81.)

Fehérvár: Kovács D. – Nego, Musliu, Stopira, Hangya – Fiola, Pinto (Houri 76.) – Dárdai (Bamgboye 72.), Nikolics (Szabó L. 87.), Petrjak (Bolla 72.) – Zivzivadze

gólszerző: Slagveer (68.)

sárga lap: Bamgboye (77.), Houri (91.), Musliu (93.), illetve Corbu (1.), Szolnoki (70.), Slagveer (91.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik