Magyar foci

A Debrecentől menesztett edző: Azt tudom csak mondani, hogy nézzék meg az eredményeimet, és csinálják utánam

BRUNO FAHY / BELGA / AFP
BRUNO FAHY / BELGA / AFP

Február közepén váltott edzőt az NB II-es Debrecen, bár a Loki öt ponttal vezette a tabellát, a vezetőség menesztette Kondás Elemért, helyére pedig az edzőként még nullkilométeresnek számító Huszti Szabolcs került, akinek Toldi Gábor segíti a munkáját.

Kapcsolódó
Már nem Kondás a Loki edzője, Husztiék veszik át az irányítást
A vezetőeség nem volt elégedett a játékkal, úgyhogy annak ellenére is edzőt cserélt, hogy vezetik az NB II-t.

Bár Kondást a sajtóban összehozták egy másik NB II-es klubbal, a Kazincbarcikával, a Magyar Nemzetnek azt nyilatkozta, egyelőre még szerződés köti a Debrecenhez, mivel még nem egyezett meg az egyesülettel a szakítás feltételeiről.

A csapattal korábban két NB I-es bajnoki címet és két Magyar Kupát nyerő Kondás azt mondta, szomorú, hogy nem tudta befejezni az elkezdett munkát, de elfogadja a döntést.

„Megtanultam olvasni a sorok között, éreztem, hogy történik majd valami. Abban viszont bíztam, hogy az arra illetékesek először velem és a megfelelő módon közlik majd, hogy mással képzelik el a jövőt.

Ehhez képest hivatalosan én tudtam meg utoljára a döntést. Úgy érzem, tettem én már annyit ezért a klubért, hogy ennél nagyobb tiszteletet kapjak.

Kondás nem értette, miért állította azt az egyik klubvezető, hogy gond van a játékosok erőnlétével, mert ők folyamatosan mérték a játékosok teljesítményét, és az adatok alapján mindenki megfelelő állapotban volt.

„Nem elegáns ilyeneket nyilatkozni, visszamutogatni és mást hibáztatni, ezt tőlem se várja senki, nem megyek bele a sárdobálásba. Az a buta és tanácstalan emberek fegyvere. Azt tudom csak mondani, hogy nézzék meg az eredményeimet, és csinálják utánam, ezt őszintén kívánom” – tette hozzá az edző, aki reméli, ha sikerül lezárnia a debreceni történetet, akkor minél hamarabb dolgozhat valahol, mert nem szereti a tétlenséget.

A Debrecen 28 forduló után vezeti a másodosztályt, előnye két pont a második Vasas, és öt a harmadik Gyirmót előtt.

Olvasói sztorik