BRUNO FAHY / BELGA / AFP
Magyar foci sport

A Debrecentől menesztett edző: Azt tudom csak mondani, hogy nézzék meg az eredményeimet, és csinálják utánam

Február közepén váltott edzőt az NB II-es Debrecen, bár a Loki öt ponttal vezette a tabellát, a vezetőség menesztette Kondás Elemért, helyére pedig az edzőként még nullkilométeresnek számító Huszti Szabolcs került, akinek Toldi Gábor segíti a munkáját.

Kapcsolódó
Már nem Kondás a Loki edzője, Husztiék veszik át az irányítást
A vezetőeség nem volt elégedett a játékkal, úgyhogy annak ellenére is edzőt cserélt, hogy vezetik az NB II-t.

Bár Kondást a sajtóban összehozták egy másik NB II-es klubbal, a Kazincbarcikával, a Magyar Nemzetnek azt nyilatkozta, egyelőre még szerződés köti a Debrecenhez, mivel még nem egyezett meg az egyesülettel a szakítás feltételeiről.

A csapattal korábban két NB I-es bajnoki címet és két Magyar Kupát nyerő Kondás azt mondta, szomorú, hogy nem tudta befejezni az elkezdett munkát, de elfogadja a döntést.

„Megtanultam olvasni a sorok között, éreztem, hogy történik majd valami. Abban viszont bíztam, hogy az arra illetékesek először velem és a megfelelő módon közlik majd, hogy mással képzelik el a jövőt.

Ehhez képest hivatalosan én tudtam meg utoljára a döntést. Úgy érzem, tettem én már annyit ezért a klubért, hogy ennél nagyobb tiszteletet kapjak.

Kondás nem értette, miért állította azt az egyik klubvezető, hogy gond van a játékosok erőnlétével, mert ők folyamatosan mérték a játékosok teljesítményét, és az adatok alapján mindenki megfelelő állapotban volt.

„Nem elegáns ilyeneket nyilatkozni, visszamutogatni és mást hibáztatni, ezt tőlem se várja senki, nem megyek bele a sárdobálásba. Az a buta és tanácstalan emberek fegyvere. Azt tudom csak mondani, hogy nézzék meg az eredményeimet, és csinálják utánam, ezt őszintén kívánom” – tette hozzá az edző, aki reméli, ha sikerül lezárnia a debreceni történetet, akkor minél hamarabb dolgozhat valahol, mert nem szereti a tétlenséget.

A Debrecen 28 forduló után vezeti a másodosztályt, előnye két pont a második Vasas, és öt a harmadik Gyirmót előtt.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!