Magyar foci

Már nem Kondás a Loki edzője, Husztiék veszik át az irányítást

dvsc.hu
dvsc.hu

Igaznak bizonyultak a hírek, valóban

Huszti Szabolcs és Toldi Gábor veszik át a szakmai irányítást a Debrecen focicsapatánál, előbbi lesz a vezetőedző, utóbbi a segítője.

A Loki hétfőn otthon kapott ki a Gyirmóttól, és ugyan még így is öt ponttal vezeti a tabellát, de a vezetőség a fejlődés érdekében elérkezettnek látta az időt a váltásra, így megváltak az eddigi vezetőedzőtől, Kondás Elemértől.

Kapcsolódó
Otthon sokkolták a Lokit az NB II-ben
A debreceniek így is vezetik a bajnokságot, de ez a vereség biztosan nem esett jól.

A rendhagyó döntést sajtótájékoztatón jelentették be, amelyet a DVSC Zrt. igazgatóságának elnöke, Kósa Lajos Facebook-oldalán lehetett követni. Kósa elmondta, az elnökség megfogalmazta a célokat, közösséget akarnak építeni, olyan csapatot, ami szerethető, helyi identitással rendelkezik és példát mutat, és játékminőségben az ország egyik meghatározó klubja. Olyan tavaszi szezont akarnak futni, ami nem csak feljutáshoz elég, hanem már felkészít az NB I-re és megalapozza, hogy közép- és hosszú távon nemzetközi kupaszereplést érjenek el.

Biztos vagyok benne, hogy a srácokkal jól működik majd a közös munka, és mindent megtesznek a siker érdekében. A fejemben már megvan a kezdőcsapat, elsősorban a 4-2-3-1-es felállást favorizálom, de a részletek rám és a játékosokra tartoznak

– mondta a 37 éves Huszti.

Az 51-szeres magyar válogatott Huszti Szabolcs 2018-ban tért haza Magyarországra, miután Németországban, Oroszországban és Kínában profiskodott. Két évet húzott le Fehérváron, majd a nyári visszavonulását követően sporttanácsadói szerepkört töltött be, de novemberben távozott a klubtól. Segítője, Toldi Gábor a fehérváriak második csapatának vezetőedzője volt.

A Debrecen 27 évet követően esett ki a nyáron az NB I-ből, ez idő alatt hétszer volt bajnok, nyert hat Magyar Kupát, csoportkörbe jutott a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában. A kiesést követően a korábbi tulajdonos, Szima Gábor kiszállt a klubból, a Kósa Lajos féle DVSC Egyesület vásárolta meg a klubot működtető gazdasági társaság nagy részét.

Olvasói sztorik