Magyar foci

Zoran Zekic: Lehet, hogy leadok 3-4 kilót és én is beszállok legközelebb

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Gól nélkül ért véget a sereghajtó Diósgyőr és a negyedik helyen álló MTK találkozója péntek este az NB I 25. fordulójának nyitómecsén.

Kapcsolódó
Dobogóra hajtó csapatot izzasztott a DVTK, mégsem lehet boldog
Bár voltak gólhelyzetek mindkét oldalon, 0-0-s döntetlent játszott egymással a sereghajtó Diósgyőr és a negyedik helyen álló MTK az NB I 25. fordulójában.

A helyezésekből adódóan is fontosabb lett volna a hazai csapatnak a siker, erre meg is voltak a lehetőségek, de csak lesgólig jutott a DVTK. Zoran Zekic, a diósgyőriek edzője elismerte, hogy voltak jobb és rosszabb periódusai az együttesének, de legfőképpen a gólokat hiányolta.

A legnagyobb problémánk a helyzetkihasználás hatékonysága, hiába alakítunk ki most már sok helyzetet, ha azok sorra kimaradnak. Mivel nem lőttünk gólt, emiatt idegesebbek lettek a játékosok, amit meg tudok érteni, de nyugodtan könnyebb gólt lőni. Az FTC ellen két hatalmas ziccert hagytunk kihasználatlanul, ma sem találtunk be. Csak akkor tudunk felzárkózni a mezőnyhöz, ha hiszünk magunkban, bátrak vagyunk, küzdünk a végsőkig

– idézi a klub honlapja a vezetőedzőt.

Zekic a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón külön ki is tért arra, hogy a csatáraitól arra számít, hogy átszakad bennük egy gát, ha végre sikerül betalálniuk. A horvát szakember maga is támadó volt aktív labdarúgói karrierje során, ezért azt mondta, tudja milyen lélektana van a posztnak. Zekic még viccből azt is mondta, ha kell még ő is pályára lép.

„Lehet, hogy leadok 3-4 kilót és én is beszállok legközelebb!”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik