Czeglédi Zsolt / MTI
Magyar foci sport

Zoran Zekic: Lehet, hogy leadok 3-4 kilót és én is beszállok legközelebb

Gól nélkül ért véget a sereghajtó Diósgyőr és a negyedik helyen álló MTK találkozója péntek este az NB I 25. fordulójának nyitómecsén.

Kapcsolódó
Dobogóra hajtó csapatot izzasztott a DVTK, mégsem lehet boldog
Bár voltak gólhelyzetek mindkét oldalon, 0-0-s döntetlent játszott egymással a sereghajtó Diósgyőr és a negyedik helyen álló MTK az NB I 25. fordulójában.

A helyezésekből adódóan is fontosabb lett volna a hazai csapatnak a siker, erre meg is voltak a lehetőségek, de csak lesgólig jutott a DVTK. Zoran Zekic, a diósgyőriek edzője elismerte, hogy voltak jobb és rosszabb periódusai az együttesének, de legfőképpen a gólokat hiányolta.

A legnagyobb problémánk a helyzetkihasználás hatékonysága, hiába alakítunk ki most már sok helyzetet, ha azok sorra kimaradnak. Mivel nem lőttünk gólt, emiatt idegesebbek lettek a játékosok, amit meg tudok érteni, de nyugodtan könnyebb gólt lőni. Az FTC ellen két hatalmas ziccert hagytunk kihasználatlanul, ma sem találtunk be. Csak akkor tudunk felzárkózni a mezőnyhöz, ha hiszünk magunkban, bátrak vagyunk, küzdünk a végsőkig

– idézi a klub honlapja a vezetőedzőt.

Zekic a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón külön ki is tért arra, hogy a csatáraitól arra számít, hogy átszakad bennük egy gát, ha végre sikerül betalálniuk. A horvát szakember maga is támadó volt aktív labdarúgói karrierje során, ezért azt mondta, tudja milyen lélektana van a posztnak. Zekic még viccből azt is mondta, ha kell még ő is pályára lép.

„Lehet, hogy leadok 3-4 kilót és én is beszállok legközelebb!”

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!