MTI/Czeglédi Zsolt
Magyar foci sport

A feleségeken is számon kérték a kisvárdai csapat gyenge szereplését

Elég rossz formában van a Kisvárda az NB I-ben, a legutóbbi 14 bajnokijából csak kettőt nyert meg, így visszacsúszott a nyolcadik helyre, és mindössze hat ponttal van a kiesésre álló ZTE előtt. Épp ezért a napokban felmerült, hogy meneszthetik Supka Attilát, de a sportigazgató, Révész Attila a Góóól2! c. műsorban arról beszélt, hogy nincs egyelőre edzőkérdés, és azt sem tartanák előremutatónak, ha ultimátumot szabnának a szakmai stábnak.

Kapcsolódó
Bognár György bejelentette, nem bírózik többet
A nyilatkozatai utáni reakciók nemcsak rá, hanem a csapatra is hatnak, ezt nem akarja.

Révész arról is beszélt, hogy többen is felelősek a rossz szereplés miatt, a játékosok, a szakmai stáb és a vezetőség is. Kiemelte, hogy kritikán aluli a kapusteljesítmény, de több egyéni hiba is nehezíti a helyzetet. És ugyan a vezetőedző nem híve ennek, a jövőben a taktikai utasítások be nem tartása büntetést von majd maga után.

A rossz szereplés miatt még a kerettagok feleségeivel és barátnőivel is elbeszélgettek.

„Meghívtuk őket, beszéltem velük, és tőlük kértem számon a játékosok teljesítményét. Mindenkihez más hangon kellett szólni, de vállalták, hogy minden eszközzel a segítségünkre lesznek, és megértetik a párjukkal: nekik az elsődleges feladatuk az, hogy a pályán jó teljesítményt nyújtsanak.

Részletekbe nem szeretnék belemenni a beszélgetéseket illetően, mert voltak olyan diszkrét kérdések, amelyekre kicsit elhúzva a szájukat válaszoltak, ugyanakkor a felelősségüket szerettem volna éreztetni velük.

Jön a jó idő, és nem azt szeretnénk, hogy a kisgyerekeikkel és a kutyával a városban sétálnak majd és jól érzik magukat, hanem azt, hogy a férjüket otthon engedik aludni, ne a kisgyerekkel egy szobában legyenek, és ne várják el azt, hogy éjszaka a futballista keljen fel a gyerekhez – bizony ez nagyon sok esetben előfordult. Úgyhogy arra szerettem volna a párokat ösztökélni, gondolva itt elsősorban a külföldi játékosok párjaira, hogy ha szeretnének Magyarországon, ilyen jó körülmények között maradni, akkor nekik is feladatuk van, és a barátjukat, férjüket a legjobb állapotba kell hozni. Természetesen szót ejtettünk egy pici szakmaiságról, hogy a mérkőzésen és edzések után adjanak a játékosoknak lehetősét a pihenésre, ne terheljék őket házimunkával, illetve roppant fontos az imént említett éjszakai pihenőidő” – mondta Révész az M4 Sport műsorában.

A Kisvárda a hétvégén a feljövőben lévő Budapest Honvéd vendége lesz, a két csapatot három pont választja el egymástól.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!