Magyar foci

Az MTK edzője is jelölt a reménytelen Bundesliga-csapat kispadjára

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Egy győzelem, hat döntetlen, tizenhat vereség, ez a Schalke 04 mérlege a mostani Bundesliga-idényben. A gelsenkircheni klub egészen katasztrofális szezont fut, mindent elmond a csapatnál uralkodó káoszról, hogy már négy edzőt is elküldtek az idény során.

A legutóbbi áldozat a svájci Christian Gross lett, de vele együtt Rainer Widmayer másodedzőnek, Jochen Schneider sportigazgatónak, Sascha Riether csapatmenedzsernek és Werner Leuthard erőnléti edzőnek is távoznia kellett.

Kapcsolódó
Kompletten lefejezték a Bundesliga-csapatot
A Schalke 04 vezetése a negyedik edzőt meneszette ebben a bajnokságban, de Christian Gross mellett további három vezetőt is kirúgtak.

Nem túl hálás feladat, de meg kell találni a vezetésnek azt az edzőt, akivel a biztos kiesőnek tűnő csapat lejátssza a hátralévő tizenegy bajnokit, és aztán képes annyira gatyába rázni a társaságot, hogy legyen esély egyből visszajutni az élvonalba.

A Kicker azt írja, a két legesélyesebb jelölt Steffen Baumgart és Dimitrios Grammozis, előbbi jelenleg a másodosztályú Paderbornt irányítja, utóbbi pedig munkanélküli, legutóbb a Darmstadtnál dolgozott. A Kicker megemlíti az MTK német edzőjét, Michael Borist is, akinek a német lap szerint van egy olyan kitétel a szerződésében, ami alapján elengedhetné őt az NB I negyedik helyén álló csapata.

A 45 éves Boris 2010 januárja és 2011 júniusa között irányította a Schalke második csapatát, vagyis van kötődése a klubhoz. Az MTK-t 2019 nyara óta irányítja, vele jutott vissza az NB I-be a klub. A Csakfoci azt írja, az MTK részéről cáfolták, hogy szerepelne olyan kitétel Boris szerződésében, ami alapján el kell engedniük, vagyis a Schalkénak ki kellene vásárolni az edzőt.

A kiemelt képen Boris (jobbra) az MTK-Fradi meccsen látható Szerhij Rebrovval, az FTC edzőjével.

Olvasói sztorik