Magyar foci

A december óta mellőzött magyar focista: Mondtam az edzőmnek, ha gólt kell lőni, itt vagyok

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

A nyáron igazolt a Zalaegerszegtől a portugál Nacionalhoz Bobál Gergely. A 25 éves csatár új csapatában eddig mindössze két bajnokin és egy kupameccsen jutott szóhoz, december hatodika óta azonban egyetlen percet sem kapott.

„November környékén szisztémát váltottunk, onnantól kezdve nem kaptam meg a bizalmat. Kicsit rosszul esik. Nagyon sok a dél-amerikai, afrikai játékos van a keretben és a csatárposzton is ketten-hárman vannak, akik már 3-4 éve itt játszanak. Több bizalmat kapnak az edzőtől, ami meglátszik az edzéseken és a meccseken is. Hiába edzek jól vagy esetleg rosszul, nem jön a visszaigazolás az edzőmtől.

Hiszek magamban, hogy jó döntést hoztam, sokat tudok tanulni, amit későbbiekben kamatoztathatok majd. Titkon bíztam benne, ha rosszul megy az egyik csatártársamnak, az edző kikapja, de ez nem történt meg. Frusztráló, hiába játszik valaki rosszul, annak nincs nagyobb következménye

– panaszkodott Bobál a Csakfocinak.

Bobál azért sem érti a mellőzését, mert a felkészülési időszakban jól ment neki, gólokat szerzett, és úgy érzi, ő más típusú játékos, mint a posztriválisai: ha helyzetbe kerül, azok nagy részét belövi. Csak ahhoz játszania kéne, hogy ezt meg is mutathassa.

Nyár óta 17 új játékost igazolt a klub, ebből csak 3-4 játszik állandó jelleggel. Nem vagyok elkeseredve, és kizártnak tartom, hogy ne feküdne a portugál játékstílus. Mondtam is az edzőmnek, ha gólt kell lőni, és szüksége van rám, itt vagyok, készen állok. Nem érzem magamat semmivel sem kevesebbnek a csapatban, mint bárki más

– nyilatkozta Bobál, aki a mellőzése ellenére nem bánta meg, hogy Portugáliába igazolt, mert úgy érezte, itt az ideje, hogy kipróbálja magát külföldön.

A télen egy izraeli csapat szerette volna leigazolni, de ez még nem valósult meg, bár utólag nem bánkódik rajta, mert igyekszik a Nacionalnál megharcolni a helyéért. A klubja 20 forduló után a 11. helyen áll a 18 csapatos portugál élvonalban.

A kiemelt képen Bobál a ZTE mezében látható.

Olvasói sztorik