Magyar foci

Tízmillió euró Bobál Gergely kivásárlási ára

Hivatalosan bejelentette a portugál élvonalba feljutó Nacional, hogy szerződést kötött a legutóbbi szezonban Zalaegerszegen futballozó Bobál Gergellyel.

Cristiano Ronaldo korábbi klubjába igazolt Bobál Gergely
A Zalaegerszegben tavasszal tíz gólt szerző Bobál Gergely a portugál első osztályba feljutó Nacional játékosa lesz. Négy évre írt alá.

A magyar csatárnak több helyről is volt ajánlata, ám az idény zárultával úgy nyilatkozott, hogy szeretne külföldön bizonyítani. Ezek után csakugyan légiósnak állt, négyéves szerződést kötött a Nacionallal, amely magában foglal egy 10 millió eurós kivásárlási záradékot is.

Érdemes leszögezni az ügyben, hogy Portugáliában és Spanyolországban mindig meg kell adni egy kivásárlási záradékot a szerződésekben. Az összeg persze a klub értékítélete, de egy jó korban lévő csatárnál nem meglepő, hogy kivédené a Nacional, hogy valaki fillérekért elhappolja, ha jól játszik.

Bobál a mögöttünk hagyott szezonban 29 bajnokin tíz gólig jutott a ZTE-ben, korábban a Honvédban, a Gyirmótban és a Csákvárban játszott, sőt a VfL Wolfsburg második csapatában is megfordult.

Olvasói sztorik