Magyar foci

Skribek triplája elintézte a Paksot, kiesett a Puskás Akadémia

Kiesett a Magyar Kupából a Paks labdarúgócsapata, amely tartalékos összeállításban kezdve hazai pályán szenvedett 4-2-es vereséget a Budafoktól.

Kapcsolódó

A vendégeknél Alen Skribek mesterhármast ért el, a csatár az első két találatával egyenlített, a harmadikkal pedig már a vezetést is megszerezte csapata számára, a végeredményt pedig a Zsóri Dániel állította be a rendes játékidő hosszabbításában.

Kapcsolódó
Hősies csatában, hosszabbításban, kilenc emberrel esett ki a Honvéd
A címvédő kettős emberhátrányban búcsúzott a Magyar Kupától.

„Megérdemelten jutott tovább a Budafok, hiszen koncentráltabb volt. Próbáltuk azokkal a játékosainkkal lehozni az első félidőt, akik kevesebb lehetőséget kaptak az utóbbi időben. Jól kezdtük a találkozót, viszont a vezetés birtokában alábbhagyott a ritmus, aztán az irányítás is kiesett a kezeink közül. Meg is fordult a játék képe, ellenfelünk pedig okosan kontrázott bennünket. Nem tudtuk birtokolni a labdát, és nem volt olyan minőség a focinkban, amivel újra előnyre tehettünk volna szert.

Alapjában véve ez a második játékrészben sem változott. Cseréink – akik általában kezdők szoktak lenni – nem voltak frissek

– nyilatkozta klubja honlapján Bognár György, a Paks edzője.

Meglepetésre kiesett a 2021-ben eddig veretlen, a bajnokságban második helyen álló Puskás Akadémia is, amely hazai pályán kapott ki az Újpesttől. A lila-fehérek az előző idényben döntős Mezőkövesddel találkoznak a nyolc között.

Az MTK Budapest 4-1-re nyert a Tállya KSE vendégeként, sikerével pedig elbúcsúztatta az utolsó versenyben lévő harmadosztályú csapatot.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő

Paksi FC – Budafoki MTE 2-4 (2-3)
Tállya KSE (NB III) – MTK Budapest 1-4 (0-2)
ZTE – Budapest Honvéd 2-1 (0-1, 1-1, 2-1) – hosszabbítás után
Ferencváros – Fehérvár FC 1-2 (1-2)
Puskás Akadémia – Újpest 1-2 (0-1)
Debreceni VSC (NB II) – BFC Siófok (NB II) 2-1 (1-0, 1-1, 1-1) – hosszabbítás után
Haladás (NB II) – Kisvárda 0-1 (0-1)

Olvasói sztorik