Magyar foci

„Nem bundáztunk, csak nagyon rosszul játszottunk” – napokig fenyegették a kaposvári csapatkapitányt

MTI/Czeglédi Zsolt
MTI/Czeglédi Zsolt

Bármi is történjen a Magyar Kupa-szezon további részében, az biztos, hogy a Tállya-Kaposvár mérkőzésnél nagyobb visszhangja egyetlen találkozónak sem lesz. A másodosztályú kaposváriak kétgólos előnyben voltak az első félidőben, végül mégis kikaptak 5-3-ra úgy, hogy a második játékrészben 12 perc alatt négy gólt kaptak NB III-as ellenfelüktől.

Kapcsolódó
„Ha egy nagyon szerény képességű csapat rúgott öt gólt, mit tett volna egy jó képességű?”
Tállyán háborognak a kaposvári bundavádak miatt, hiányolják a sportszerűséget.

A vezetőség annyira ki volt akadva a vereség miatt, hogy gyakorlatilag bundázással vádolták meg a csapatot, bár egy nappal később már próbálták tompítani a kijelentést. A csapatkapitány, Szakály Attila nehezen viselte a vádaskodást, így négy év után távozott a csapattól. A csakfoci.hu-nak elmondta a meccsről: annyi történt, hogy a második félidő elején a korai gólok miatt az ellenfél belelkesült, ők pedig görcsösek lettek, teljesen szétestek, a Tállya végül megérdemelten nyert. Utána az öltözőben volt egy kis vita.

Számonkérés, egymásra mutogatás, ilyesmi. Pár ember motivációjával komoly problémák voltak, amit el is mondtam csapatkapitányként. Nagyon mérgesek voltunk egymásra és saját magunkra is

– mondta Szakály, ahogy azt is elárulta, hogy már a buszon jelezte nekik a vezetőedző, Várhidi Péter, hogy a vezetőség háborog a mutatott játék miatt, ezt követte a közlemény, ami után a játékosok sorra kapták a fenyegető, számonkérő üzeneteket a szurkolóktól, idegenek kérdezgették, mennyiért adták kel a meccset. Próbáltak mindenkit meggyőzni, hogy nem ez történt, de mivel a vezetőség hamar elhatárolódott a csapattól, így szinte senki nem hitt nekik.

Kapcsolódó
A vizsgálatot kérő klub edzője szerint nem az ellenfél támadt fel
Gyanúsnak találta a Kaposvár, hogy rövid időn belül négy gólt kapott a harmadosztályú ellenfelétől.

Szakály Attila a történtek után két napig nem aludt, bárhova ment a városban, mindenhol magyarázkodnia kellett.

„Csütörtökön a csapatnak és a szakmai stábnak volt egy nagy beszélgetése, ami már sokkal nyugodtabb hangulatban telt, mint a mérkőzés utáni »értékelés«. Sajnos azonban nem csitultak az indulatok, még másnap is fenyegettek minket. Bementem a boltba vásárolni, de ott is számonkérték rajtam a történteket.

Hiába mondtam mindenkinek, hogy nem bundáztunk, »csak« nagyon rosszul játszottunk, nem lehetett meggyőzni őket

– mondta Szakály, akinek elege lett és kérte a szerződése felbontását. Kérték, hogy gondolja át a dolgokat, de ő addigra már döntött, ha valaki, akkor a vezetőség hozott szerinte elhamarkodott döntést, mert ezt házon belül is megbeszélhették volna.

Sajnálja, hogy így alakult. Van több ajánlata az NB II-ből, hamarosan dönt a jövőjéről.

Olvasói sztorik