Horváth Ferenc lett a Budapest Honvéd vezetőedzője

Hivatalosan bejelentették az edzőt Kispesten.
Kapcsolódó cikkek

A Budapest Honvéd bejelentette hivatalos honlapján, hogy Horváth Ferenc veszi át az NB I-es csapat irányítását.

Pisont Istvánt hétfőn menesztették vezetőedzői posztjáról, de legalább a klub alkalmazottja marad a sportigazgatóként kinevezett Urbányi Istvánnal ellentétben, akit kirúgtak a kispesti klubtól.

Kapcsolódó
Hullanak a fejek a Honvédnál a gyászos szereplés miatt
Másodszor is edzőt vált a kispesti klub az idényben.

Nem sokkal a hír közzétetele után a Honvéd bejelentette Horváth Ferenc érkezését, de a szerződés hossza nem derült ki a bejelentésből. A cél viszont igen: bent kell maradnia az élvonalban a csapattal.

A célok nagyon egyszerűek és szemmel láthatóak, hiszen a Honvéd jelenleg a vonal alatt helyezkedik el a tabellán, a cél pedig, hogy minél hamarabb a vonal fölé kerüljön a csapat és ott is maradjon a bajnokság végéig. Azt gondolom, hogy ehhez sokkal szenvedélyesebb futballra lesz szükség, erre fogunk törekedni

– összegzett Horváth a kinevezésekor.

A 47 éves szakember játékosként Kispesten nevelkedett, felnőttpályafutása során szerepelt a Videotonban, a Ferencvárosban és Újpesten is, légiósként pedig Németországban, Belgiumban és Izraelben is játszott. Edzőként az NB I-ben Kecskeméten debütált, majd a Paks, a Győr, a Videoton, a DVTK, a Balmazújváros és a Haladás edzője is volt. A Győrrel és a székesfehérvári együttessel is ezüstérmet szerzett, a Balmazújvárossal és a Szombathelyi Haladással viszont kiesett.