Magyar foci

„Édesapám egyszer csak szólt, hogy kellesz a Milannak”

Továbbra is szenzációsan hangzik, hogy Paolo Maldini Magyarországon találta meg a Milan új balhátvédjét! A piros-feketék hasonló poszton szerepelt világklasszisa a 17 éves Kerkez Milost az átigazolási időszak legutolsó napján csábította – különgéppel – Olaszországba a Győri ETO NB II-es csapatától.

Kapcsolódó
Sok magyar fiatal jutott el a topligák küszöbére, de kevésnek jött össze az áttörés
Az elmúlt években sok magyar fiatal játékos jutott topcsapathoz, vagy topbajnokságok közelébe, de nem mindegyikük mutathatta meg magát a legjobbak között.

A vajdasági születésű tehetség a DIGI Sport Csizmaszár című műsorában azt is elárulta, milyen képességei miatt nézhette ki őt Paolo Maldini.

„Nem is tudtam semmiről, édesapám egyszer csak szólt, hogy kellesz a Milannak, és ennyi volt. Megbeszéltük közösen, és eldöntöttük, hogy belevágunk!” – nyilatkozta Kerkez Milos.

Óriási megtiszteltetés, hogy minden idők legjobb bal oldali védője akart leigazolni. Nagyon boldog voltam, amikor találkoztam Maldinivel.

A futballistát magángéppel szállították Milánóba. „Ez csak azért volt, mert az átigazolási időszak utolsó napján történt mindent. De ez is mutatta nekem, hogy igazán le akarnak engem igazolni, és persze nagy élmény is volt” – tette hozzá.

Ami biztos, nem kell sokat várnia arra, hogy szerepeljen – elsőként természetesen a Primavera-csapatban.

„Amint kész a játékengedélyem, elkezdek játszani. Maldini azt mondta, ez maximum tíz napig fog tartani.”

Olaszországban nem feltétlenül kapkodnak a fiatalok után, nehéz bekerülni a nagycsapatba, de Kerkez készen áll a kihívásra.

Nem félek nagyon, tisztában vagyok a képességeimmel, és csak fociznom kell. Azt is tudom, hogy a klubnak tervei vannak velem, és nem véletlenül vagyok itt.

Maldini állítólag azt mondta, hogy akár már tavasszal Theo Hernandez alternatívájaként tekinthetnek a szerb-magyar kettős állampolgárságú játékosra.

„Őszintén szólva, most még biztosan nem, mert fizikálisan egyelőre nem tudom felvenni velük a versenyt. De ha lassan elkezdek velük edzeni, biztos vagyok benne, hogy nagyon gyorsan fogok fejlődni, és meg tudom majd oldani a feladatot.”

Kerkez Milos középpályásból lett balhátvéd, de nem bánta meg. „Először kicsit mérges voltam, mert nagyon szerettem a középpályán játszani. De ahogy telt az idő, belátom, hogy a bal oldali védő a legjobb poszt a számomra.”

Amikor arról kérdezték, mik azok a képességei, amelyek alapján Maldiniék felfigyeltek rá, Kerkez így válaszolt: „Úgy gondolom, hogy a mentalitásom, mert amikor felmegyek a pályára, akkor meghalnék a győzelemért, úgy gondolom, ez tetszett Maldininek, és természetesen a többi kvalitásom, úgymint a sebességem, cselezésem, de leginkább a mentalitásom.”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik