Magyar foci

Hol van már a Fradi elleni győzelem? Megint kikapott az utolsó DVTK

Kikapott 2-0-ra Felcsúton a Diósgyőr labdarúgócsapata az NB I 19. fordulójában, így továbbra is a bajnokság utolsó helyén áll. Öt pont a hátrány a tizedik Újpest mögött. A Puskás Akadémia közben fellépett a dobogóra.

Kapcsolódó
Belgiumból igazolt védőt a Fradi
Négyszeres marokkói válogatott érkezik az NB I címvédőjéhez.

A hazaiak a 24. percben szereztek vezetést, amikor a legutóbbi, MTK elleni bajnokin győztes gólt szerző Géresi játszotta meg Kisst, aki higgadtan fejezte be a támadást. A diósgyőrieknek egyből volt egy egyenlítési lehetőségük, majd Géresi megpattanó lövése csattant a kapufán, és ugyan Kiss utána a hálóba fejelt, lesről tette, így nem adták meg a gólt.

A második félidő elején furcsa módon jutott tizenegyeshez a Felcsút: Milovic a levegőben, háttal a labdának kezezett, Deutsch fejese után ért bele a labdába. Plsek volt az ítélet végrehajtó és nem hibázott. Bár volt lehetősége, a Diósgyőr szépíteni sem tudott.

A DVTK, amely a télen tulajdonost váltott, új edzőt és majdnem egy kezdőcsapatnyi új játékost hozott, az évet egy Ferencváros elleni győzelemmel kezdte, azóta viszont három bajnokin mindössze egy pontot szerzett.

NB I, 19. forduló

Puskás Akadémia FC – Diósgyőri VTK 2-0 (1-0)

 

PAFC: Tóth B. – Szolnoki, Meissner, Hadzsiev, Deutsch L. – van Nieff, Plsek (Urblík 82.) – Kiss T. (Weslen Júnior 90.), Baluta (Corbu 69.), Nagy Zs. (Slagveer 69.) – Géresi (Mance 69.)

DVTK: Antal – Sesztakov (Drazic 56.), Milovic, Soldo, Marin (Memolla 56.) – Grgic, Márkvárt, Max (Hegedűs J. 66.) – Molnár G. (Suljic a szünetben), Vanecek, Grozav (Iszlai a szünetben)

 

gólszerzők: Kiss T. (24.), Plsek (53., 11-esből)

sárga lap: Sesztakov (48.), Márkvárt (57.)

Olvasói sztorik