Magyar foci

Varga Roland elintézte a Kisvárdát

MTI/Czeglédi Zsolt
MTI/Czeglédi Zsolt

Az MTK 2-0-ra nyert Kisvárdán az NB I 19. fordulójában, ezzel pedig feljött a harmadik helyre a bajnokságban.

A meccs hőse az a Varga Roland volt, aki a télen érkezett a Ferencvárostól.

Bár a Kisvárda volt aktívabb az első félidőben, az egyetlen kapura lövéséből gólt szerzett a vendégcsapat: a leshatáron kilépő Varga rohant el a kapuig, majd tökéletesen passzolt középre, Schönnek csak az üres kapuba kellett lőnie a labdát. A második félidő elején – mondjuk ki – a semmire kapott tizenegyest az MTK, de a kapus, Dombó igazságot szolgáltatott és védte Miovski lövését.

Nem sokáig maradt azonban 0-1 az állás, percekkel később Varga előzte meg a védőjét a tizenhatoson belül, majd fejelt a kapuba, eldöntve ezzel végleg a meccset. Az MTK első idei győzelmét aratta, a Budafokkal ikszelt, a Puskás Akadémiától pedig kikapott. A felcsútiak visszaelőzhetik a csapatot, ha legyőzik a DVTK-t.

A 31 éves, 19-szeres válogatott Varga Roland 2015 és 2020 között három-három bajnoki címet és Magyar Kupát nyert a Fradival. 225 mérkőzésen 75-ször volt eredményes az FTC-nél, ugyanakkor az ősszel nem nevezték őt a Bajnokok Ligája-keretbe. Az MTK-nál három meccsen már két-két gólja és gólpassza van.

OTP Bank Liga, 19. forduló

Kisvárda Master Good-MTK Budapest 0-2 (0-1)

 

Kisvárda Master Good: Dombó – Hej, Cirkovic, Ötvös, Leoni – Simovic – Sassá (Kovácsréti, 61.), Karabeljov (Navrátil, a szünetben), Lucas (Horváth, 80.), Bumba (Zlicic, 60.) – Viana (Jelena, 60.)

MTK Budapest: Somodi – Varju, Nagy Zs., Herrera (Balázs, 80.) – Ikene-King, Cseke, Kata (Palincsár, 71.), Schön (Prosser, 80.) – Varga, Dimitrov (Mezei, a szünetben), Miovski (Bíró, 84.)

 

gólszerzők: Schön (39.), Varga (52.)

sárga lap: Bumba (56.)

Olvasói sztorik