Magyar foci

„Szoboszlai hét-nyolc topcsapathoz is igazolhatott volna”

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Szoboszlai Dominik minden idők legdrágább magyar futballistájává vált, amikor a Lipcse megegyezett a Salzburggal: a válogatott játékos 20 millió euróért cserébe igazolt Németországba és lett Gulácsi Péter és Orbán Willi csapattársa. Bár azt gondolhatnánk, a testvérklubok között könnyen ment a tárgyalás, a lipcseiek sportigazgatója, Markus Krösche az rblive.de-nek elmondta, nem volt egyszerű dolguk.

Dominiknek több ajánlata is volt, hét-nyolc topcsapathoz is igazolhatott volna.

Be kellett mutatnunk neki, hol akarjuk játszatni, hogyan fejlődhet tovább, mik a céljaink, azokat hogyan akarjuk elérni és ebben milyen szerepet szánunk neki. De manapság már normális, hogy a fiatal játékosok tisztán akarnak látni a karrierjük szempontjából, mindent világosan el kell mondani nekik. Ezt kezeltük jól” – mondta Krösche.

Kapcsolódó
Szoboszlai Dominik a kivétel, ami erősíti a szabályt
Húszévesen lett a magyar futballtörténet legdrágább játékosa Szoboszlai Dominik, akit a BL-elődöntős Lipcse szerződtetett a héten. Minek köszönheti a magyar középpályás, hogy sorban áll érte a futballvilág krémje?

A sportigazgató arról beszélt, hogy már eleve erősnek érezték a keretüket, de a 20 éves Szoboszlai gyors, robusztus, magabiztos, tudja az alapokat és több variációs lehetőséget biztosít a vezetőedző, Julian Nagelsmann számára. Márpedig ez volt a cél, hogy kiszámíthatatlan legyen a lipcsei csapat az ellenfelek számára.

Az RB Leipzig jelenleg a harmadik helyen áll a Bundesligában, de csak két pont a hátránya a Bayern München mögött. A Bajnokok Ligájában és a Német kupában is bejutott a nyolcaddöntőbe.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik