Magyar foci

Szoboszlai ott van a világ száz legjobb játékosa között, Beckhamhez hasonlítják

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A brit Guardian nem kisebb kihívásra vállalkozott, minthogy rangsorolja a világ 100 legjobb labdarúgóját a 2020-as teljesítmények alapján. Egy magyar is felkerült a listára:

Szoboszlai Dominik a 96. helyen található, előtte eggyel Álvaro Morata (Juventus) áll, míg Jerome Boatenget (Bayern München), Luis Albertót (Lazio), Presnel Kimpembét (PSG) és Wissam Ben Yeddert (Monaco) is megelőzte.

Kapcsolódó
Szoboszlai: Ha hozom az általam elvárt szintet, a találgatások a jövőben is folytatódnak
Bundesligát és Bajnokok Ligáját akar nyerni a Lipcsével. Elmondta, mi volt a legnyomósabb érve a váltásakor.

A lap szakírója szép dolgokat ír a 20 éves magyar játékosról, akinek a pontrúgásait David Beckhaméhez hasonlította, míg azt, ahogy a tempót diktálja a mérkőzéseken, Kevin De Bruynéhez. Kiemelik, hogy a nagy meccseket is el tudja dönteni, ahogy tette azt Izland ellen, amikor kijuttatta Magyarországot az Eb-re.

Kivételes a technikája és a kreativitása, megvan benne a potenciál, hogy a következő évtized sztárja legyen. Ez a helyezése az első a listán, de biztosan nem a legmagasabb

– írták róla a Guardianben.

Kapcsolódó
Szoboszlai lett minden idők legdrágább magyar játékosa
Dzsudzsákot taszította le a lista éléről.

Az már biztos, hogy Szoboszlai Dominik szintet lép, ugyanis három bajnoki cím és két kupagyőzelem után elhagyja a Salzburgot és a német élvonalban szereplő RB Leipzig csapatában folytatja, ahová 2025-ig írt alá. Két magyar válogatott játékos, Gulácsi Péter és Willi Orbán is a csapattársa lesz.

Ausztriában a harmadik legjobb

A Bayern Münchennel német bajnok és Bajnokok Ligája-győztes David Alabát választották Ausztriában az Év legjobb labdarúgójának, a szavazáson a magyar válogatott Szoboszlai Dominik a harmadik helyen végzett.

A 28 esztendős Alaba hetedik alkalommal zárta az élen a szavazást, melyet az osztrák hírügynökség szervezett, és melyen az osztrák Bundesligában szereplő 12 csapat vezetőedzője adta le voksát. Alaba 33 pontot gyűjtött, másodikként Marcel Sabitzer, az RB Leipzig légiósa végzett 17 ponttal, Szoboszlai pedig 13 ponttal lett harmadik. Alaba a hetedik győzelmével rekorder, 2011 és 2016 között megszakítás nélkül hatszor volt az Év legjobbja, írja az MTI.

Olvasói sztorik