Magyar foci

Új klubja bejelentette Szoboszlai érkezését

Dierotenbullen.com
Dierotenbullen.com

Szoboszlai Dominik 2025 nyaráig aláírt a Bundesligában a harmadik helyen álló, a Bajnokok Ligájában nyolcaddöntős RB Leipzighez.

A 20 éves, 12-szeres magyar válogatott középpályás a Red Bull-birodalmon belül vált klubot, az osztrák Salzburgtól igazol a lipcseiekhez, ahol csapattársa lesz a válogatottból ismert Willi Orbán és Gulácsi Péter.

Kapcsolódó

Szoboszlai a Salzburgban a 14-es mezben játszott, Lipcsében a 17-es lesz az övé.

Szoboszlai az édesapja által működtetett, székesfehérvári Főnixben nevelkedett, majd egy rövid ideig szerepelt az MTK-ban, és 2017 tavaszán került Salzburgba. Az osztrák csapat először még kölcsönadta őt a másodosztályú partnerklubjának, a Lieferingnek, majd 2018 januárjában már a Salzburg első keretéhez tartozott Szoboszlai.

Klubjában 82 tétmeccsen 26 gólig és 34 gólpasszig jutott, a mostani szezonban négy sorozatban összesen 21-szer lépett pályára a Salzburgban, és 19 gólban vállalt szerepet (9 gól, 10 assziszt).

A válogatottban eddig 3 gólt szerzett, a legemlékezetesebbet az Izland elleni Eb-pótselejtezőn lőtte, ezzel jutott ki a magyar csapat a részben hazai rendezésű Eb-re.

Szoboszlai a Bundesligában január 9-én, a Borussia Dortmund ellen mutatkozhat be.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik