Magyar foci

Szalai Ádám olyan beszédet mondott Izland legyőzése előtt, amit mindenkinek hallania kell

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A Magyar Labdarúgó Szövetség két exkluzív színfalak mögötti videót készített a válogatott életéről, felkészüléséről és mérkőzéseiről A legszebb ajándék címmel. Az első epizódot kedd este tette közzé, amely az Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtezőről szólt.

Kapcsolódó
Drámai fordítással jutott ki a magyar válogatott a foci-Eb-re
Gulácsi nagy hibája után sokáig vezetett Izland, de előbb a honosított Nego egyenlített, majd Szoboszlai nagy góljával összejött a fordítás is. Az Eb-n a németekkel, a portugálokkal és a franciákkal leszünk egy csoportban.

A mérkőzés előtt Szalai Ádám csapatkapitány beszédét változatlanul tette közzé az MLSZ és mitagadás, hidegrázós lett.

„Nyolc óra óta mindenki otthon ül. Ott vannak, akik az egészségügyben dolgoznak, az emberek elveszítik a munkájukat, emberek kevesebb fizetést kapnak emiatt a kibaszott járvány miatt. 2021, mindenki erre gondol.

Mi itt 90, vagy 120 perc alatt ezt az évet meg tudjuk változtatni. Ma nincs ember, aki elfárad, nincs ember, aki párharcot veszít, nincs olyan, aki leszegi a fejét, csak gladiátorokat akarok látni! Bármi történik, bármi történik is, nincs fáradtság és aki a padról beáll, eldönti a mérkőzést! Hajrá Magyarország!

– küldte csatába a válogatottat Szalai.

A csapatkapitány pedig megjósolta a jövőt, hiszen Loic Nego csereként beállva egyenlített a hajrában, majd Szoboszlai Dominik kilőtte a csapatot az Eb-re.

Olvasói sztorik