Magyar foci

Marco Rossi: Hatalmas lehetőség ez, valószínűleg nem is adatik ilyen újra

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Kisorsolták a 2022-es labdarúgó-világbajnokság selejtezős csoportjait, a magyar válogatott az I jelű hatosba került Angliával és Lengyelországgal együtt.

Kapcsolódó

Marco Rossi szövetségi kapitány a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Instagram-oldalán osztott meg gondolatokat. Az olasz edző egy furcsa statisztikával kezdte elemzését, majd az első két kalapból kihúzott csapatok mellett a többi együttesről, Albániáról, Andorráról és San Marinóról is beszélt.

Érdekes, hogy a hat csapat közül háromnál is olasz edző van. A sorsolás nem a legjobb, de lehetett volna rosszabb is. Angliával játszani nagy kihívás lesz. Lengyelország nincs Anglia szintjén, de náluk játszik az utóbbi tíz év legjobb csatára, Robert Lewandowski. Albánia sem a legkönnyebb ellenfél a csoportban, de mindenkit ugyanolyanon komolyan kell venni, erre pont Andorra tanított meg bennünket korábban

– mondta Rossi.

A lebonyolításról kifejtette a szövetségi kapitány, hogy márciusban három selejtezőt vív majd a csapat, ezalatt ideális esetben a két erősebb csapat közül az egyikkel szeretne meccselni és két alacsonyabban rangsorolttal. A márciusi időszakról kiemelte, sokat számít majd, ki milyen formában lesz és be tudja-e hívni a legjobb játékosokat.

„Az angoloknál több topjátékos is szerepel, akiket több poszton be lehet vetni. A lengyeleknek kevesebb ilyen minőségű játékosa van, de sokan topbajnokságból érkeznek, ezért nagyon kemény lesz ellenük is játszani. Nem szabad elfelejteni Albániát sem, amelynek több jó játékosa is Olaszországban játszik. Mindig fel kell készülnünk az ellenfeleinkből, minden körülményt figyelembe kell majd venni és ezek alapján kidolgozni a taktikánkat.”

Rossi azt is kiemelte, hogy az Európa-bajnokságon is a világ legjobb csapataival játszhat a magyar válogatott Franciaország, Portugália és Németország személyében. Emellett Anglia és Lengyelország is játszik majd a mieinkkel és a Nemzetek Ligájában is a legjobbak közé kerültünk.

Hatalmas lehetőség ez, aminek mindenkit motiválnia kell. Olyan lehetőség ez, amely nekem ezelőtt nem adatott meg és valószínűleg soha többé nem is fog. Meg akarjuk mutatni, hogy jó úton járunk és fejlődtünk. Benne van a vereség a pakliban, de lehet esélyünk jó eredményt elérni

– zárta mondandóját Marco Rossi és azt is hozzátette, hogy nagyon várja már vissza a szurkolókat.

A pontos menetrendet később készíti csak el a FIFA.

A 2022-es világbajnokság csoportjai

A csoport: Portugália, Szerbia, Írország, Luxemburg, Azerbajdzsán

B csoport: Spanyolország, Svédország,  Görögország, Georgia, Koszovó

C csoport: Olaszország, Svájc, Észak-Írország, Bulgária, Litvánia

D csoport: Franciaország, Ukrajna, Finland, Bosznia-Hercegovina, Kazahsztán

E csoport: Belgium, Wales, Csehország, Fehéroroszország, Észtország

F csoport: Dánia, Ausztria, Skócia, Izrael, Feröer, Moldova

G csoport: Hollandia, Törökország, Norvégia, Montenegró, Lettország, Gibraltár

H csoport: Horvátország, Szlovákia, Oroszország, Szlovénia, Ciprus, Málta

I csoport: Anglia, Lengyelország, MAGYARORSZÁG, Albánia, Andorra, San Marino

J csoport: Németország, Románia, Izland, Észak-Macedónia, Örményország, Liechtenstein

Olvasói sztorik