Magyar foci

Németh Krisztián újra Európa-bajnoki meghívóról álmodik

DIGI Sport / Sport24
DIGI Sport / Sport24

Németh Krisztián csapata, a Columbus Crew bejutott az MLS Keleti főcsoportjának döntőjébe. A magyar csatár ezzen nem elégszik meg, a bajnoki címnél nem akarja alább adni.

Ebből még egy jó sztori is kialakulhat. A New Englanddel játsszuk a konferenciadöntőt, néztem őket, veszélyes ellenfél, jó játékosokat igazoltak. Aztán pedig, ha a Kansasnek sikerül átverekednie magát az elődöntőn, döntőn, akkor a nagydöntőben ellenük játszanánk, ráadásul Kansasben. Szurkolok nekik, mert egy jó Kansas City-Columbus döntőnek nagyon örülnék. Sallói Danival tartjuk a kapcsolatot, pont írtam neki, hogy most ők jönnek a Kansassel, reméljük, hogy létrejön a döntő

– mondta a DIGI Sport híradójának Németh a Sport 24 című műsorban.

A 31 éves támadónak azért is fontos a jó szereplés, mert szeretne olyan teljesítményt nyújtani, amellyel újra bekerülhetne a magyar válogatottba és 2021-ben pályára léphetne az Európa-bajnokságon.

„A mérkőzéseken egyre jobb formában éreztem magam, és amikor Gyasi Zardes megsérült, akkor több lehetőséget kaptam kezdőként. Az utóbbi három-négy meccsen visszajött, jól is játszik, szinte mindegyik meccsen gólt rúgott vagy gólpasszt jegyzett, én pedig inkább csereként álltam be. De nyilván azért van még több bennem, nem vagyok százszázalékos, de úgy érzem, visszatértem arra a szintre, hogy lehet rám számítani.”

Négy éve Bernd Storck is számított rá a foci-Eb-n, Németh pedig reméli, hogy jövő nyárig még visszakerülhet a Marco Rossi-féle csapatba is. Németh Krisztián legközelebb vasárnap mutathatja meg a gólérzékenységét a New England ellen, ahol a tét már az MLS-nagydöntőbe jutás lesz.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik