Magyar foci

Zseniális megmozdulás döntötte el az Újpest-Honvéd rangadót

MTI/Illyés Tibor
MTI/Illyés Tibor

Az Újpest labdarúgócsapata 2-1-re legyőzte a Budapest Honvédot az NB I-ben. A hazaiak két hónap után nyertek ismét bajnoki mérkőzést (ez hét nyeretlen meccset jelentett), a kilencedik helyre léptek előre, míg a Honvéd ismét visszacsúszott a kieső, 11. pozícióba.

A mérkőzés első félórája kevés izgalmat hozott. Az Újpest igyekezett birtokolni a labdát, már a Honvéd térfelén letámadta riválisát, de támadójátéka veszélytelen volt, míg a vendégek egy-két alkalomtól eltekintve, nem jutottak el az újpesti 16-osig. Harminc perc után a lila-fehérek egyre többször tudtak labdát szerezni a rivális térfelén és ezekből néhányszor nagyon közel kerültek a gólszerzéshez, de nem tudtak betalálni, írja az MTI.

A fordulás után a Honvéd igyekezett többet birtokolni a labdát, az Újpest játéka pedig visszaesett, a játékrész közepén ennek ellenére mégis a hazaiak jutottak vezetéshez. A Honvéd nem zuhant össze, szinte azonnal egyenlített, tíz perccel később azonban az Újpest Perosevic nagyszerű villanásával ismét előnybe került, és – többek között Banai kapus parádés védésének köszönhetően – megőrizte kapuját az újabb góltól.

Az Újpest első gólja:

Balogh Norbert egyenlített:

Ez a találat döntött:

NB I, 16. forduló

Újpest FC-Budapest Honvéd 2-1 (0-0)

 

Újpest: Banai – Pauljevic, Kastrati, Kutrumpisz, Antonov – Csongvai (Ristevski 86.), Onovo – Simon (Perosevic 73.), Szakály (Mitrovic 73.), Beridze (Bacsa 83.) – Tallo

Honvéd: Tujvel – Batik, Baráth (Kocsis 90.), Lovric – Mezghrani (Traore (79.), Szendrei, Hidi, Zsótér, Tamás – Gazdag, Balogh

 

gólszerző: Beridze (64.), Perosevic (77.), illetve Balogh (67.)

sárga lap: Antonov (14.), Beridze (33.), Kutrumpisz (42.), Onovo (73.), Pauljevic (80.), Perosevic (81.), illetve Baráth (43.), Mezghrani (57.), Balogh (81.)

Olvasói sztorik