Magyar foci

Egy gól, három piros – a Felcsútot is megverte a Mezőkövesd

A Mezőkövesd egy gyenge mérkőzésen győzte le 1-0-ra a Puskás Akadémiát az NB I 16. fordulójában, így a Ferencváros és a Fehérvár mögött az MTK is a dobogón telel majd. Pintér Attila csapata a legutóbbi öt bajnokijából négyet is megnyert.

A Kövesddel elég sok minden történt a meccs elején: Dino Besirovic egy kiugrás után gólt szerzett, majd a 15. percben kiállították Aljakszandr Karnyickit, amiért nyújtott lábbal csúszott be. Innentől kezdve a hazaiak beálltak védekezni, a felcsútiak pedig a felállt fal előtt járatták a labdát. A szünet előtt aztán egyenlő lett a létszám, Alexandru Baluta kapta meg a második sárga lapját – azért, mert a jelzés ellenére nem sípszóra végzett el egy szabadrúgást.

Besirovic gólja:

Baluta második sárgája:

A csereként beállt Marin Jurina a második félidő elején szépen hámozta át magát a védőkön, de lövése után a labda a kapufáról kifelé pattant. A 70. percben volt a legnagyobb esélye az egyenlítésre a Puskás Akadémiának, de Jakub Plsek a kapu mellé fejelt. A végén még kiállították a vendégektől Yoell van Nieffet.

NB I, 16. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC-Puskás Akadémia FC 1-0 (1-0)

 

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos – Farkas D., Neszterov, Pillár, Vadnai – Besirovic (Eperjesi, 92.), Karnyicki, Cseri – Vutov (Jurina, 52.), Berecz, Nagy D. (Meszhi, 74.)

Puskás Akadémia FC: Tóth B. – Szolnoki, Meissner, Spandler (van Nieff, a szünetben), Deutsch (Weslen, 68.) – Plsek – Slagveer (Tamás N., 83.), Baluta, Knezevic, Komáromi (Nunes, 57.) – Kiss T.

 

gólszerző: Besirovic (6.)

piros lap: Karnyicki (15.), illetve Baluta (45+2.), van Nieff (94.)

sárga lap: Farkas D. (9.), Berecz (24.), illetve Baluta (11., 45+2.), Spandler (28.), van Nieff (74., 94.)

Olvasói sztorik