Magyar foci bajnokok ligája

„Elhúztuk a saját orrunk előtt a mézes madzagot, de a végén jött a hidegzuhany”

Ivándi-Szabó Balázs /24.hu
Ivándi-Szabó Balázs /24.hu

Orosz Pál szerint a Ferencváros méltóképpen képviselte a magyar labdarúgást a Bajnokok Ligája csoportküzdelmei során, írta az MTI.

Kapcsolódó
Kubatov megálmodta, és a valóság apránként közeledik
A Ferencváros Bajnokok Ligája-szereplésének legnagyobb hozama talán nem is a pénzjutalom lesz, hanem az, hogy a klub felkerült a nemzetközi térképre. Ez pedig akár szintlépést is hozhat a közeljövőben.

Az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója az M1 aktuális csatornának adott interjújában emellett arról is beszélt, hatalmas öröm volt, hogy ilyen nagy klubok ellen játszhatott a csapat. Hozzátette, a keddi záró fordulóban a Dinamo Kijev otthonában elszenvedett 1-0-s vereség miatt lehet csak bennük némi hiányérzet, hiszen még ha papíron az ukránok is voltak esélyesebbek, a zöld-fehérek kifejezetten jól játszottak, megvoltak a lehetőségeik és győzelemmel megszerezhették volna az Európa Liga-szereplést érő harmadik helyet a csoportban.

Orosz Pál megjegyezte, a legnagyobb élmény a Juventus elleni idegenbeli összecsapás volt, melyen vezetett a gárda és a 92. percig döntetlenre állt, amikor Álvaro Morata megszerezte a győzelmet a hazaiaknak.

Ott elhúztuk a saját orrunk előtt a mézes madzagot, de a végén jött a hidegzuhany. Persze hatalmas élmény volt a Dinamo Kijev elleni hazai döntetlen is, ahol kétgólos hátrányból állt fel a csapat

– tette hozzá.

Kapcsolódó
Rebrov: Mondtam, ez a meccs az első gólig tart, sajnos ezt mi kaptuk
A Ferencváros vezetőedzője és kapusa szerint is értékes lecke volt a Bajnokok Ligája-szereplés a csapat számára.

Orosz Pál ezúttal is megjegyezte, hátterét tekintve a Ferencváros továbbra is egy olyan csapat, amely az Európa Liga csoportkörében lehet érdekelt, ugyanakkor hozzátette, hogy evés közben jön meg az étvágy. Ahhoz azonban, hogy ez elérhető legyen, először meg kell nyerni a magyar bajnokságot.

Szerinte a Ferencvárost azok után, hogy tavaly az Európa-liga, idén pedig a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelt, újra komolyan veszik, a következő cél pedig az, hogy ahová most visszakerült, ott meg is ragadjon.

A beszélgetésben szóba került, hogy a BL-szereplés után több játékosnak is akadhat majd kérője az átigazolási szezonban. Ezzel kapcsolatban a sportvezető elmondta, ha olyan ajánlat érkezik, amellyel a futballista és a klub is jól járhat, illetve lehetőség van a minőségi pótlásra, akkor el kell gondolkozni, hiszen a labdarúgás manapság már üzlet is.

Megjegyezte, a BL-szereplés az egész magyar futball és a Ferencváros minden szereplőjének a sikere, jelenleg pedig olyan jó a csillagok állása a klubnál, hogy ezen az úton kell tovább dolgozniuk.

A zöld-fehérek 25 év szünet után szerepeltek ismét a BL főtábláján, és végül egy pontot szerezve a negyedik helyen végeztek a Juventus, az FC Barcelona és a Dinamo Kijev mögött.

Olvasói sztorik