Élő Magyar foci

Mindent megtett a Fradi, de nem sikerült kicsikarnia az Európa Liga-szereplést

Sergei SUPINSKY / AFP
Sergei SUPINSKY / AFP

A Ferencváros kedden 1-0-ra kikapott a Dinamo Kijev vendégeként a Bajnook Ligája G csoportjának hatodik, egyben záró fordulójában.

A Fradi többet birtokolta a labdát az első félidőben, de komoly helyzetekig nem jutott el, egyedül egy kézre pattanó labda miatt érezhette úgy a magyar bajnok, hogy elesett egytizenegyestől. Térfélcsere után is inkább az FTC dominált, azonban egy pontrúgás után Gyenyisz Popov fejesével a Dinamo Kijev került előnybe.

A kockázat nélkül futballozó ukrán csapat ezután bolond lett volna támadni, a Ferencvárosnak viszont legalább két gólra lett volna szüksége ahhoz, hogy a harmadik helyet megszerezze a csoportban, így tavasszal az Európa Ligában szerepeljen. Ennek érdekében Szerhij Rebrov Isaelt, Roko Baturinát és Franck Bolit is pályára küldte a második félidőben, de érdemi változást nem tudtak hozni az FTC játékába.

A Fradi becsülettel küzdött, többet birtokolta a labdát és kezdeményező is volt, de nem tudta feltörni a kijevi csapat védelmét, ezért 1-0-ra kikapott. Ezzel az idei szezonban befejeződött az FTC nemzetközi szereplése.

Bajnokok Ligája, G csoport, 6. forduló

Dinamo Kijev – Ferencváros 1-0 (0-0)
NSC Olimpiai Stadion
v.: Ekberg (svéd)
Dinamo Kijev: Buscsan – Kedziora, Zabarnyij, Popov, Mykolenko – Garmas (Sepeljev – 70.), Szidorcsuk, Saparenko – Cigankov, Verbic, De Pena (Szuprjaha – 70.)
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics (Botka – 80.), Blazic, Dvali, Heister – Laidouni, Haratyin (Isael – 73.), Somalia, – Zubkov (Mak – 80.), Tokmac, Uzuni (Baturina – 73.)

gól: Popov (60.)

sárga lap: De Pena (27.), Garmas (37.) ill. Laidouni (44.), Haratyin (48.), Blazic (59.)

A G csoport végeredménye:
1. Juventus       6   5  –  1  14- 4  15 pont
2. FC Barcelona   6   5  –  1  16- 5  15
3. Dinamo Kijev   6   1  1  4   4-13   4
4. Ferencváros    6   –  1  5   5-17   1

Elmaradt egy tizenegyes?

Laidouni megpróbálta tizenhatoson belülre löbbölni a labdát, Szidorcsuk kezét érte a labda, de a bíró nem nézte vissza videón. Pedig érdemes lett volna, úgy tűnt, tizenhatoson belül történt az eset. A vonalhoz közel, de belül.

Megzavarható ez a kijevi védelem

Az utóbbi percekben aktívabb volt a Fradi, az eddiginél magasabb védekezéssel lepte meg az ukrán csapatot, amivel érezhetően megnőtt a hibák száma a fehérmezeseknél. Már csak ki kell használni.

Eddig elég visszafogottak a játékosok

Nagyon óvatosan játszanak a csapatok, kevés a kockázatvállalás, viszont érezhető az izgalom egy-egy belépőnél, vagy pontatlan passznál mindkét oldalon. Helyzetek még nem nagyon voltak, de kiegyenlített a küzdelem.

Dibusz nagyot mentett

Kedziora szépen futott föl a jobb szélen, majd nem erőből tette középre a labdát, hanem nagyon finom íveléssel próbálkozott. Mivel a labdája lassan hullott a magyar tizenhatos közepe felé, a kivetődő magyar kapus kitessékelte a tizenhatoson kívülre.

Az első lövés a Ferencvárosé

Lovrencsics Gergő lépett föl a támadáshoz, helye is volt lőni, de hat méterrel a jobb kapufa mellett suhant el a labda.

A Fradi kezdte a meccset

A vendégek kezdték a játékot, de a Dinamo futballistái dinamikusabbak, hamar labdát szereztek.

Rettenetes a hideg

Szinte minden játékos a kezét fujkálja, hiába van rajtuk kesztyű. Kemény menet lesz mindenkinek.

Harmadik magyar érdekeltségű meccsét vezeti a bíró

A svéd Andreas Ekberg vezeti a mai meccset, korábban két magyar csapatnak dirigált. A Fehérvár 2013-ban 2-1-re megverte az OFK Titogradot az EL-ben, míg a Budapest Honvéd  2017-ben 2-1-re kikapott a Hapoel Beer-Sevától a BL-selejtezőben.

„Nagyon fontos, hogy legyőzzük a Ferencvárost"

Az ukrán bajnok vezetőedzője, Mircea Lucescu nem akar döntetlenre játszani, győzelemre hajt.

Amíg nem verjük meg a nagy klubokat, addig csak Európa Liga-szintű csapatnak számítunk. Ezért nagyon fontos, hogy a Ferencváros ellen győzzünk, és tavasszal folytassuk utunkat az európai kupasorozatban. Csak a győzelemre szabad gondolni, és a győzelemért kell játszani. Nem lehet más lehetőség

– mondta a Dinamo Kijev vezetőedzője a meccs előtti sajtótájékoztatón.

Kapcsolódó
Lucescu: A Ferencvárossal körülbelül egy szinten vagyunk
A Dinamo Kijev edzője nem elégedne meg a döntetlennel, győzni akar a magyar bajnok ellen.

Döntetlen is elég

A Ferencváros két eredménnyel szerezheti meg a hőn áhított tavaszi EL-szereplést: nyernie kell, vagy olyan döntetlent játszania, amelyen legalább hat gól születik.

Olvasói sztorik