Élő Magyar foci

Két percre volt az óriási bravúrtól a Fradi a Juve ellen

Miguel Medina / AFP
Miguel Medina / AFP

2-1-es vereséget szenvedett a Ferencváros a Juventus otthonában a Bajnokok Ligája negyedik fordulójában.

A Fradi azért sajnálhatja nagyon ezt a meccset, mert szinte végig ült az, amit Szerhij Rebrov kitalált. A magyar bajnok remekül védte a 16-osát, és aztán a kontrákkal igyekezett zavart okozni, ez a 19. percben olyan jól sikerült, hogy Tokmac Nguen megpattanó beadását Myrto Uzuni bekotorta.

A labdát sokat birtokló, de addig keveset mutató Juventus a 35. percben egyenlített, amikor Cristiano Ronaldo balos lövése a bal sarokban kötött ki, ez volt a portugál sztár első BL-gólja idén.

A második félidő elején a Juventus nagyobb fokozatra kapcsolat, egy Lovrencsics Gergő által rossz helyre fejelt labda után Federico Bernardeschi lövését Dibusz Dénes tolta a bal kapufára, míg a másik oldalon Tokmac akart nagy helyzetben túl önzetlen lenni, ami utólag rossz döntésnek bizonyult.

Dibusz Ronaldót is megtréfálta, amikor leszedte az őt kicselezni akaró támadó lábáról a labdát, majd Álvaro Morata lövésnél ismét a kapufa is segített a Fradi kapusának.

Már úgy tűnt, meglehet a bravúros pontszerzés, ám a 90+2. percben Morata fejesét Dibusz már nem védhette, ezzel a Juventus továbbment, a magyar csapat pedig maradt 1 pontos.

A meccs statisztikája:

Infografika: www.sofascore.com

Bajnokok Ligája, G csoport, 4. forduló:

Juventus (olasz) – Ferencváros 2-1 (1-1)
Torino, Juventus Stadion, zárt kapus
v.: Siebert (német)
Juventus: Szczesny – Cuadrado, De Ligt, Danilo, Alex Sandro – McKennie (Kulusevki, 62.), Bentancur (Rabiot, 83.), Arthur (Ramsey, 83.), Bernardeschi (Chiesa, 62.) – Dybala (Morata, 62.), Ronaldo.
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics (Botka, 75.), Blazic, Frimpong, Dvali, Heister – Sigér (Laidouni, 75.), Somalia – Zubkov (Isael, 70.), Uzuni, Nguen (Boli, 70.).
gól: Ronaldo (35.), Morata (90+2.), illetve Uzuni (19.)
sárga lap: Danilo (80.), Chiesa (90+3.), illetve Sigér (67.)

 

A csoport másik mérkőzésén:
Dinamo Kijev (ukrán) – FC Barcelona (spanyol) 0-4 (0-0)
gól: Dest (52.), Braithwaite (57., 70., másodikat 11-esből), Griezmann (92.)

 

A csoport állása:
1. Barcelona 4 4 – – 13-2 12 pont – már továbbjutott
2. Juventus 4 3 – 1 8-4 9 – már továbbjutott
3. Dinamo Kijev 4 – 1 3 3-10 1
4. Ferencváros 4 – 1 3 5-13 1

Bernardeschi szépen csinálta

Egy szögletből kapta meg a labdát, levette, majd dőlt is rá, de jó egy méterrel elhúzott a labda a kapu fölött.

Ez már érvényes Ronaldo-gól!

Cuadrado tette le neki a labdát, ő pedig 20 méterről a bal sarokba lőtt. 1-1. Ez az első gólja a BL-rekordernek ebben az idényben a sorozatban.

Arthur kilőtte a lelátóra

A Barcától érkezett brazil középpályás Uzuni mellett került lövőhelyzetbe, de Dibusz felemelt kezekkel konstatálta, hogy semmi veszélyt nem jelentett a próbálkozás.

Történelmi gól volt

Az Opta statisztikái alapján a Juventus először kapott gólt hazai pályán egy magyar csapattól.

Ez is lehetőség volt

Zubkov iramodott meg egy labdával, majd 22 méterről lőtt, De Ligt hátsójáról pattant szögletre a labda.

Vezet a Fradi!

Tokmac ment el a jobb oldalon, a beadása egy védőn megpattant, és az érkező Uzuni úgy szúrt bele a labdába, hogy az a kapuban kötött ki. Hoppá!

A labdaszerzés legalább szép volt

Lovrencsics szerzett labdát 30 méterre a Juventus kapujától, majd lőtt, ami végül egy hazai játékosról pattant szögletre. A kornerből viszont nem lett veszély.

Olasz csapat mezére hasonlít a Fradi felsője

Legalábbis a Football Italia tudósítója szerint, akit a Sassuolóra emlékeztet ez a zöld-fekete kombináció. A Sassuolo meglepetésre nyolc kör után a második a Serie A-ban.

Indulás!

Elkezdődött a meccs. A Juve fekete-fehér, a Fradi zöld-fekete csíkos mezben játszik.

Szórja a gólokat a Juve

Az olaszok a legutóbbi 11 BL-meccsükből nyolcszor is eljutottak legalább két gólig. Budapesten is, ott négyszer találtak be a Fradinak.

Pirlo gondban volt a védelemmel

A két rutinos bekk, Chiellini és Bonucci sem áll a rendelkezésére, de azért a De Ligt, Danilo páros sem hangzik olyan rosszul.

Három meccs, egy pont

Ez eddig az FTC mérlege a BL-ben, de nagyjából ez is a realitás, hiszen a Barcelona (1-5) és a Juventus (1-4) elleni vereségek papírforma-eredménynek számítanak, a Dinamo Kijev ellen pedig kétgólos hátrányból felállva sikerült a pontszerzés a magyar bajnoknak. Amelynek most a Ronaldo, Dybala párost kellene megfékeznie.

Olvasói sztorik