Nemzetközi foci bajnokok ligája

A Chelsea és a Sevilla is az utolsó pillanatokban nyert a BL-ben

DAMIEN MEYER / AFP
DAMIEN MEYER / AFP

A Chelsea a francia Rennes, míg a Sevilla a Krasznodar vendégeként nyert a Bajnokok Ligája negyedik csoportkörében kedd este.

Nem indult jól a meccs a Chelsea számára, Timo Werner már a negyedik percben kihagyott egy ordító nagy helyzetet puskázott el, öt méterről kaput sem talált.

Szerencséjére egy ellentámadás végén Callum Hodson-Odoi viszont betalált és sokáig úgy tűnt, ez el is dönti a meccset, de Sehrou Guirassy a 85. percben befejelt egy szögletet. Az utolsó szó így is az angoloké lett, Olivier Giroud fejelt be egy már elveszettnek tűnő labdát az utolsó pillanatokban.

Eközben a Krasznodar vendégeként remekelt a Sevilla, Ivan Rakitic már az ötödik percben kilőtte a jobb alsó sarkot.

Térfélcsere után viszont megtáltosodtak az oroszok és egy hajtós első tíz perc után egyenlíteni tudtak. Innentől nagyon sokat hibáztak a csapatok, érezhető volt, hogy nagy a tét. A Sevilla edzője, Julen Lupetegui annyira elégedetlen volt, hogy már a 70. percben elhasználta mind az öt cseréjét. Végül mégis örülhetett, mert Munir El Haddadi begyötörte magát a tizenhatoson belülre és belőtte a győztes gólt.

Sikerével a Chelsea és a Sevilla is 10-10 pontos, míg a Rennes és a Krasznodar pedig csak egy-egy pontos, úgyhogy eldőlt a két továbbjutó sorsa.

Eredmények – Bajnokok Ligája, E csoport

Krasznodar-Sevilla 1-2 (0-1)

Rennes-Chelsea 1-2 (0-1)

Olvasói sztorik