Magyar foci

Lőw Zsolt: A németek vannak most nagy gondban, mi, magyarok pedig verhetjük a mellünket

Nagyon sikeres őszt hagyott maga mögött a magyar labdarúgó-válogatott, amely előbb az Eb-részvételt harcolta ki, majd a Nemzetek Ligája-csoportját is megnyerte, így bejutott a kontinens 16 legjobb csapata közé.

Tényleg feltámadt a magyar futball 2020-ban?
2020 őszén szinte sztratoszférikus magasságokba jutott a válogatott: Bulgária és Izland legyőzésével vigaszágon kivívtuk az Eb-részvétel jogát, sőt, Nemzetek Ligája-csoportunkat megnyerve a kontinens legjobbjai közé is bekerültünk. De vajon minek köszönhető az ugrásszerű fejlődés?

A BL-döntős Paris Saint-Germain másodedzője, Lőw Zsolt is büszkén figyelte a távolból a válogatott produkcióját.

„A kollégáimmal is téma a magyar válogatott Eb-részvétele, hiszen az Izland elleni sikerünk után a németek csoportjába kerültünk. Mindenki tudja, hogy a kollégáim németek, és elég büszkén hangoztatják ezt, bár már ők sem annyira büszkék, miután 6-0-ra kikaptak a spanyoloktól, úgyhogy most megfordult a kocka.

Az elmúlt években mindig nekem kellett egy picit meghúznom magam, és szerénykednem a magyar válogatott miatt, de most a németek vannak nagyon nagy gondban, és mi, magyarok pedig verhetjük a mellünket, mert elképesztő az a sikertörténet, amit az elmúlt időszakban írunk Magyarországon. Mosolyog a szívem, amikor a magyar válogatottat látom a pályán

– nyilatkozta Lőw a DIGI Sport híradójának.

A korábbi 25-szörös válogatott úgy érzi, lassan a külföldi kluboknak is érdemes lenne magyar futballistákat igazolni, és ha ez bekövetkezne, az húzná fölfelé a labdarúgásunkat.

„Merjük kimondani: ha a magyar válogatott jól szerepel, az Orbán Viktor sikere is”
De tényleg látszik érdemi előrelépés? S ha igen, minek köszönhető?

Jelenleg a Salzburgban futballozó Szoboszlai Dominik a legpiacképesebb magyar játékos, és bár vele kapcsolatban leginkább a Milant és az Arsenalt emlegették mostanság, Lőwöt arról is megkérdezték, mit szólna ahhoz, ha az Izland elleni pótselejtező hőse Párizsba igazolna.

„Én lennék a legboldogabb, megmondom őszintén, ha lehetőség nyílna Dominik megszerzésére, hiszen mindig óriási büszkeséggel tölt el, amikor magyar játékosokkal dolgozhatok. Mint ahogy a Lipcsénél is együtt dolgoztam Willi Orbánnal és Gulácsi Péterrel”.

Lőw hozzátette, a korábbi évek költekezése miatt a PSG-nek nem férnek bele a több tízmillió eurós igazolások, és számukra most a védelem megerősítése a prioritás, ezért nem lát rá reális esélyt, hogy harcba szálljanak Szoboszlaiért.

Kiemelt kép: Kisbenedek Attila / AFP

Olvasói sztorik