Magyar foci

Szoboszlai a madridi címlapon, már a Real is figyeli

Lassan már megszokhatjuk, hogy Szoboszlai Dominik nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is címlapsztori. Az Izland elleni, Európa-bajnoki szereplésről döntő mérkőzésen a kijutást érő gólt szerző játékost

ezúttal a madridi As tette a nyitóoldalra „Szoboszlai nyomában” címmel.

Ebből derül ki, hogy a korábban bedobott nagycsapatok (Leipzig, Arsenal, Atlético Madrid, AC Milan) mellett már a Real is figyelemmel kíséri a 20 éves játékos karrierjét, akinek 2022-ig szól a szerződése Salzburgban. A madridi klub most nem volt aktív az átigazolási szezonban a koronavírus-járvány miatti gazdasági visszaesés következtében, de jövőre már minden bizonnyal erősítene a keretén.

A 25 millió eurós Szoboszlai tökéletes választás lenne a lap szerint. A magyar vonal kapcsán megemlítették a Real Madriddal a többi között három BEK-et és öt bajnoki címet nyert klublegendát, Puskás Ferencet, illetve azt, hogy egy másik magyar próbázó is akadt, Szalai Ádám azonban nem vált be – ő a fiókcsapatban, a Castillában játszott.

Szoboszlai Dominikról azt is írja a lap, hogy ő már nem egy ígéretes tehetség, hanem „áldott valóság”. Isco helyére szemelte ki magának a Real Madrid, de azt hozzáteszi az As újságírója, hogy jelen állás szerint a salzbugiak testvércsapata, a Lipcse tűnik a legnagyobb esélyesnek a magyar játékosért zajló versenyben.

Forrás: sofascore.com

Kiemelt kép: Mohos Márton / 24.hu

Olvasói sztorik