Magyar foci

Tartalékos MTK sokkolta a Vidit az NB I-ben

Úgy tűnik, a 10. a meglepetések fordulója az NB I-ben, a Puskás Akadémia méretes paksi zakója után a Fehérvár váratlan pofonba nézett bele, az MTK 3-1-re nyert ugyanis szombat este. A hazaiak ezzel a sikerrel feljöttek a negyedik helyre, míg a Vidi a harmadik maradt – a második helyen a felcsútiakat 6-2-re kiütő Paks áll.

Négygólos játékosa vezetésével végezte ki a Paks a Felcsútot
Az előző szezonban a kiesést épphogy elkerülő paksiak jelenleg a második helyen állnak az NB I-ben.

Az MTK már a legutóbb, az Újpest ellen is tartalékosan állt ki, de abból a csapatból is kidőlt Balázs Benjámin (saroksérülés) és Gera Dániel (koronavírus). Mindezek után elég meglepő volt nézni, hogy a hazaiak veszélyesebben futballoztak az első félidőben, majd egy tizenegyesből a vezetést is megszerezték már a 9. percben a bajnoki címről álmodó ellenfelükkel szemben, Cseke Benjámin volt a végrehajtó.

A második félidő elején is az MTK-nak voltak helyzetei, Prosser Dániel még a kapuba is talált, de már lendült az asszisztens zászlaja – vitatták a hazaiak a döntést és tényleg nem sokon múlhatott, ha les volt egyáltalán.

A Vidit aztán elérte a végzet: a 62. percben Schön Szabolcs lőtt bombagólt, majd Bojan Miovszki is betalált, így a 65. percben már 3-0 volt az állás.

Schön gólja:

Innen már nem is tudott visszakapaszkodni a Fehérvár, a csapatban többen is gyenge meccset hoztak, miközben az MTK végig lelkesen, a kihívástól nem megriadva játszott. A két gyors második félidei gól után teljesen leeresztett a vendégcsapat, mindössze a szépítésre futotta, de Stopira fejese már elég későn, a 88. percben jött. A mostani volt a Vidi első veresége az NB I-es szezonban.

A hazai csapatban kezdett két 20 éves játékos, majd a kispadról a 18 éves Kata Mihály és a 16 éves Biben Barnabás is beállt.

A két csapat 100. alkalommal találkozott az élvonalban, a fehérváriak 40-szer nyertek, az MTK 39-szer, 21-szer pedig döntetlen lett a vége.

NB I, 10. forduló

MTK Budapest-MOL Fehérvár FC 3-1 (1-0)

 

MTK: Mijatovic – Ikenne-King, Ferreira, Nagy Zsombor, Herrera – Cseke, Mezei Sz. (Kata, 79.) – Prosser, Palincsár (Biben, 62.), Schön – Miovski (Lencse, 89.)

MOL Fehérvár: Rockov – Fiola, Musliu, Stopira, Hangya (Rus, 76.) – Pinto (Alef, 76.), Nikolov (Petrjak, 56.) – Nego, Houri, Bamgboye – Nikolics (Zivzivadze, 62.)

 

gólszerzők: Cseke (9., 11-esből), Schön (65.), Miovski (66.), illetve Stopira (88.)

sárga lap: Herrera (18.), Ferreira (34.), Ikenne-King (37.), Nagy Zsombor (80.), illetve Musliu (8.), Nikolov (24.), Fiola (39.), Bamgboye (70.)

Olvasói sztorik