Magyar foci

Négygólos játékosa vezetésével végezte ki a Paks a Felcsútot

A Paks 6-2-re legyőzte a Puskás Akadémiát az NB I 10. fordulójában, így feljött a második helyre. Pontszámban beérte a címvédő és első helyen álló Ferencvárost, igaz, három mérkőzéssel többet játszott. Hahn János egymaga négy gólt szerzett.

A paksiak nagyon beindultak a 12. perctől kezdve, ugyanis három pontrúgás után három gólt szereztek 7 perc alatt, mindháromszor Hahn János volt a befejező ember. A felcsútiak ugyanakkor még az első félóra letelte előtt szépítette Alexandru Baluta révén, majd pillanatokkal később a második gólhoz is nagyon közel jártak, Gévay Zsolt nagy mentése miatt úszta meg a helyzetet a hazai csapat.

Hahn János mesterhármasa az első félidőben:

Ha volt bármi kérdés a mérkőzés végkimenetelét illetően, azt a Paks már pár perc alatt lezárta a második félidőben: előbb Hahn szerezte meg a negyedik gólját, majd a vezetőedző, Bognár György fia, István is betalált – és még mindig csak az 53. perc elején járt a mérkőzés.

A két paksi gól a második félidő elején:

A továbbiakban is a paksiak előtt voltak gólszerzési lehetőségek, szóval akár még nagyobb is lehetett volna a különbség, végül Ádám Martin révén sikerült növelni az előnyt, majd Antonio Mance állította be a 6-2-es végeredményt. A Paks győzelmével pontszámban beérte az élen álló Ferencvárost – ugyanakkor három mérkőzéssel többet játszott a címvédőnél.

Bognár irányításával hat bajnokin öt győzelem és egy döntetlen a csapat mérlege.

A Csodálatos NB1 Twitter-oldala szerint 2015-ben, az akkor felcsúti színekben játszó Tischler Patrik volt az utolsó, aki négy gólt szerzett egy magyar élvonalbeli mérkőzésen:

NB I, 10. forduló

Paksi FC-Puskás Akadémia FC 6-2 (3-1)

 

Paksi FC: Hegedüs – Kulcsár, Böde, Gévay – Lenzsér, Bognár I. (Ádám, 70.), Szabó J., Bertus (Csősz, 64.) – Balogh B., Hahn (Nagy, 77.), Sajbán (Haraszti, 47.)

Puskás Akadémia FC: Tóth B. – Radics, Spandler, Meissner, Nagy Zs. – Van Nieff (Tamás, 73.), Plsek – Kiss T. (Slagveer, 86.), Knezevic (Vanecek, 86.), Baluta (Corbu, 73.) – Mance

 

gólszerzők: Hahn (12., 15., 19., 49.), Bognár (52.), Ádám (81.), illetve Baluta (27.), Mance (85.)

sárga lap: Böde (79.), Balogh B. (76.), illetve Kiss T. (40.), Knezevic (42.), Van Nieff (64.), Vanecek (90.), Nagy (92.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik