Magyar foci

Kubatov után a klub is kéréssel fordult a Fradi-drukkerekhez

Kubatov Gábor, az FTC elnöke azt kérte a Puskás Arénába, a Juventus elleni szerdai Bajnokok Ligája-mérkőzésre (21 óra) kilátogató szurkolóktól, hogy tartsák be a stadionon belüli kötelező maszkviselést, és hogy a drukkerek ne ugráljanak egymás nyakába a lelátón. Kedden a klub közleményt adott ki, amiben kéréssel fordult a kilátogatókhoz:

Kubatov azt kéri a szurkolóktól, hogy ne ugorjanak egymás nyakába a Juventus elleni meccsen
Kubatov külön kéri a B-közepet a szabályok betartására.

„Arra kérjük minden szurkolónkat, aki kilátogat a Juventus elleni BL összecsapásra, hogy a találkozó lefújása után haladéktalanul induljon haza, útját pedig egyszer se szakítsa meg és válassza a legrövidebb utat.

Azt is kérjük, feltétlenül őrizze meg jegyét. A Juventus elleni jegy egyben a Barcelona elleni mérkőzésre szóló bérlet, de ennél is fontosabb a kijárási korlátozás szempontjából, hogy közúti vagy más módon történő hazautazás közbeni ellenőrzéskor be tudja mutatni a jegyét és személyes iratait, illetve szállásfoglalását.

Szurkolóink ezzel tudják igazolni, hogy jelen voltak a Juventus elleni mérkőzésen, valamint azt is, hogy hova tartanak” – áll a klub közleményében, amihez még hozzáteszik, hogy a legfontosabb, hogy a lefújás után mindenki egyből elinduljon haza, vagy tartózkodási/szálláshelyére.

Orbán Viktor kedden este jelentette be, hogy újra bevezetik a rendkívüli jogrendet és éjszaka kijárási korlátozás lesz. „Éjfélig mindenkinek haza kell érnie” – mondta a miniszterelnök.

A ferencvárosi közlemény alapján egy meccsbelépő megfelel majd igazolásnak, ha valakinek mégsem sikerülne időben hazaérnie.

Frissítünk!

A 444.hu kérdéseire az ORFK a következő választ adta a mérkőzésre látogató szurkolókra vonatkozóan:

„A veszélyhelyzet kihirdetését követően a rendőrség ugyanúgy a hatályos jogszabályok alapján jár el, és végzi ellenőrzési feladatait, ahogy tette ezt a járványügyi készültség időszakában, valamint az első hullám ideje alatt bevezetett veszélyhelyzet alkalmával is.

A rendőr intézkedése alkalmával minden rendelkezésre álló körülményt vizsgál, és amennyiben szabálytalanságot tapasztal, figyelmeztetést alkalmaz, helyszíni bírságot szab ki vagy feljelentést tesz.”

Kiemelt kép: Farkas Norbert /24.hu

Olvasói sztorik