Nemzetközi foci bajnokok ligája

Hétfőn pozitív lett a koronavírustesztje, kedden győztes gólt lőtt a BL-ben

A hétfő egyik nagy híre volt, hogy az Ajaxnál több játékos koronavírustesztje pozitív lett, így az amszterdamiak mindössze 17 labdarúgóval a keretben utaztak el a dán Midtjyllandhoz. A híradások négy játékost is megneveztek akkor: a támadó Dusan Tadicot, a kapus Andre Onanát és két középpályást, Davy Klaassent és Ryan Gravenberch-t.

Közülük hárman aztán kezdőként léptek pályára, Klaassen pedig a kispadról szállt be. A szerb Tadic győztes gólt szerzett a 2-1-re megnyert mérkőzésen.

„Ahhoz, hogy szar legyél a BL-ben, itt kell lenned” – mondta az edző csapata újabb veresége után
Képtelen nyerni a Marseille a Bajnokok Ligájában, amelynél rosszabbul még egy csapat sem szerepelt a sorozatban.

Joggal vetődik fel a kérdés, hogyan lehetséges mindez. A Voetbal International cikke szerint úgy, hogy a klubnál arra gyanakodtak, hogy fals pozitív eredményeket hoztak az első tesztek, így az érintetteket újravizsgálták. Tadicot, Onanát és Gravenberchet már hétfőn este a többiek után küldték, hogy lehetőleg a közelben legyenek, ha esetleg negatív lesz az új eredményük. Ezek kedden érkeztek meg, így miután kiderült, hogy játszhatnak, Klaassen és Maarten Stekelenburg is Dániába utazott.

Profi vagyok, mindig készen kell állnom, úgyhogy ugyanúgy készültem, mint máskor. Az persze adott egy extra löketet, hogy tudtam, pályára is léphetek

mondta a szerb csatár a mérkőzést követően.

Tadic győztes gólja:

Kiemelt kép: Henning Bagger / Ritzau Scanpix / AFP

Olvasói sztorik