Nemzetközi foci bajnokok ligája

Covid-krízis az Ajaxnál, 11 játékos tesztje lett pozitív a BL-meccs előtt

Több kulcsjátékosa nélkül lesz kénytelen pályára lépni kedden, a dán Midtjylland otthonában az Ajax, írja a Reuters, amely az RTL-re hivatkozik.

A hírek szerint 11 labdarúgó koronavírustesztje lett pozitív, így mindössze 17 bevethető focistával indult útnak a holland csapat.

A támadó Dusan Tadic, a kapus Andre Onana és két középpályás, Davy Klaassen és Ryan Gravenberch is várhatóan kezdett volna, de ők is az érintett játékosok között vannak a lapok szerint. Az amszterdami keretben mindössze egy bevethető kapus maradt. Tadic könnyen a magyarok elleni Nemzetek Ligája mérkőzésről is lemaradhat november 15-én – mint ahogyan a Sassuolo játékosa, Filip Duricic, aki szintén koronavírusos lett.

Frissítünk!

A meccsnapon jött a fordulat, ugyanis a korábbi hírekkel ellentétben mégis pályára léphettek az említett játékosok, akiket hétfőn este újrateszteltek és az új eredmények már negatívak lettek. Így a megnevezett játékosok csatlakoztak a többiekhez és mindannyian játszottak is, Tadic – aki még gólt is szerzett –, Onana és Gravenberch kezdőként, Klaassen pedig csereként.

Az UEFA szabályai szerint, ha egy csapatnál 13 bevethető játékos van – akik közül az egyik kapus –, akkor le kell játszani a mérkőzést.

A D csoportban két játéknap után az FC Liverpool áll az élen 6 ponttal, az Atalantának 4, míg az Ajaxnak 1 pontja van. A Midtjylland még pont nélkül áll a Bajnokok Ligája 2020/21-es kiírásában.

A kiemelt képen Dusan Tadic és Ryan Gravenberch látható, állítólag mindketten koronavírusosak. Fotó: Kenzo Tribouillard / AFP

Olvasói sztorik