Magyar foci

A válogatott visszatérője az Izlandi elleni pótselejtzőről: Kinn lesz sok ezer ember, csak győzelmet tudok elképzelni

2018 októbere után került vissza a magyar labdarúgó-válogatott keretébe Gyurcsó Ádám, a horvát Hajduk Split játékosa, aki ebben a szezonban nyolc mérkőzésen három gólnál és két gólpassznál jár. A behívó kapcsán nyilatkozott az M1-nek, azt mondta, szeretne mindhárom közelgő mérkőzésen pályára lépni: az Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtezőn, majd a szerbek és a törökök elleni Nemzetek Ligája-mérkőzéseken.

Örülök, hogy ismét számításba kerültem, minden edzésen bizonyítani akarom, hogy helyem van a válogatottban. Ha nem is lesz telt ház Izland ellen a járvány miatt, de kinn lesz sok ezer ember, ami annyi energiát ad, hogy én csak győzelmet tudok elképzelni

– mondta a 18-szoros válogatott Gyurcsó, akinek a legutolsó mérkőzése a nemzeti csapatban 2017 júniusában volt, amikor kikaptunk Andorrán. Utána még kétszer kapott meghívót, de nem lépett végül pályára.

Rossi: Szalai túl fontos a csapatnak ahhoz, hogy kihagyjuk
A csatár az elmúlt hónapokban szinte csak a válogatottban játszik.

A magyarok jövő csütörtökön (november 12.) Izland csapatát fogadják az Európa-bajnoki pótselejtező döntőjében, a győztes kijut a részben hazai rendezésű, 2021-re halasztott kontinensviadalra. Ezt követően három, illetve hat nappal Szerbia és Törökország válogatottját látják vendégül a Nemzetek Ligája B divíziójának ötödik és hatodik fordulójában.

Kiemelt kép: Kisbenedek Attila /AFP

Olvasói sztorik