Magyar foci

Szoboszlai és Kleinheisler is visszatér az Eb-ről döntő meccsre

Az utóbbi évek legfontosabb meccsét játssza a magyar labdarúgó-válogatott november 12-én, amikor Izlandot fogadja a Puskás Arénában, és a tét az Eb-részvétel.

A mostani keret nagyja megegyezik azzal, akik a bolgárok elleni Eb-pótselejtezőn játszottak, de vannak visszatérők, mint Kleinheisler László, Szoboszlai Dominik és Gyurcsó Ádám.

Az MLSZ Twitter-oldala idézi Marco Rossi szövetségi kapitány, aki azt mondta, Szoboszlai jelezte neki, hogy akár gyalog is hazajön a válogatotthoz, azok után, hogy Bulgáriában nem játszhatott, mivel klubja, a Salzburg karantént rendelt el a játékosoknak.

Az Izland elleni Eb-pótselejtező után a Nemzetek Ligájában Szerbiával és Törökországgal találkozik a válogatott, amely így zsinórban háromszor játszik idehaza.

„Huszonhét fős a keretünk, hiszen ezúttal ismét három mérkőzést játszunk hat nap alatt, amiről az októberi tapasztalataink alapján pontosan tudjuk, mekkora megterhelést jelent. A keret összeállításánál az volt a célunk, hogy azok kapjanak ismét lehetőséget, akik az októberi mérkőzéseken bizonyítottak, hiszen mindannyian megérdemlik az újabb lehetőséget. Ahol plusz játékosokra volt szükségünk, ott is ismerős arcok mellett tettük le a voksunkat, hiszen fontos, hogy ne most kísérletezzünk új játékosokkal, mivel nagy céljaink és nehéz feladataink vannak. A felépült játékosok visszakerültek a keretbe, illetve Kleinheisler és Gyurcsó is újra velünk lesznek” – magyarázta Rossi.

Kleinheisler agresszív játékos, emellett kiváló technikai és taktikai adottságokkal rendelkezik. Neki mentális, pszichés problémája volt, az előző kerethirdetésnél ezért nem volt adott minden feltétel, de sikerült neki és családjának is túllépnie rajta. Amióta szövetségi kapitány vagyok, mindig a csapat része volt

– indokolta a kapitány a középpályás újbóli meghívását.

Rossi szintén megemlítette, hogy Lovrencsics Gergő idény eleji sérülése után utolérte magát fizikálisan, így ő is újra a válogatott rendelkezésére állhat. „Ősszel játékban és a hozzáállásban is kellemes tapasztalatokkal gazdagodtunk, ami reményt keltő volt, emiatt optimistább vagyok. Azt szeretném hangsúlyozni, hogy mindenkit azért hívok meg, mert hiszek bennük, ez nem Rossi kerete, hanem Magyarországé”.

A 24 mezőnyjátékosból és három kapusból álló keretben két olyan futballista van, aki még nem lépett pályára a válogatottban – Hegedüs Lajos és Kecskés Ákos -, de kerettagok már mindketten voltak.

A magyar labdarúgó-válogatott kerete:

kapusok:
Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Hegedüs Lajos (Paksi FC)

 

védők:
Bese Barnabás (Oud-Heverlee Leuven), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (MOL Fehérvár FC), Hangya Szilveszter (MOL Fehérvár FC), Kecskés Ákos (Lugano), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Nego Loic (MOL Fehérvár FC), Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (Apollon Limasszol)

 

középpályások:
Cseri Tamás (Mezőkövesd Zsóry FC), Holender Filip (Partizan Beograd), Kalmár Zsolt (DAC), Kleinheisler László (NK Osijek), Nagy Ádám (Bristol City), Schäfer András (DAC), Sigér Dávid (Ferencváros), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg)

 

csatárok:
Gyurcsó Ádám (Hajduk Split), Könyves Norbert (ZTE FC), Nikolics Nemanja (MOL Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg), Szalai Ádám (FSV Mainz 05), Varga Kevin (Kasimpasa)

Kiemelt kép: Pavel Golovkin / POOL / AFP

Olvasói sztorik