Magyar foci

Marco Rossi: Nem sokan hitték volna, hogy itt tartunk majd – talán mi sem

Elég sűrű héten van túl a magyar labdarúgó-válogatott:

A mérleg kifejezetten jó: az év eddigi legfontosabb meccsének megnyerése után (3-1 ide Bulgária ellen) a szerbek ellen is győzött Marco Rossi csapata, Moszkvában pedig 0-0-át játszott. Miközben már mindenki az Izland elleni, Európa-bajnoki részvételről döntő meccset várja már, közben a Nemzetek Ligájában stabilan második a válogatott, és úgy zárja majd a csoportkört, hogy idegenben egyetlen gólt sem kapott, pedig papíron minden ellenfele erősebb.

Megkockáztatom, nem sokan hitték volna, hogy hét pontot gyűjtve a második helyen állunk – talán még mi sem.

Úgy vélem, eddig nagyszerűen teljesítünk a Nemzetek Ligájában, holott kizárólag nálunk magasabban rangsorolt vetélytársakkal kell felvennünk a versenyt. Mi nem képviseljük azt a szintet, amit Németország, Franciaország vagy Olaszország, tőlünk nem várható el, hogy minden mérkőzésen győzzünk, mégis közelebb vagyunk az első helyhez, mint a negyedikhez. Nyugodt szívvel tehetem hozzá, hogy megérdemelten állunk ott, ahol. Minden pontért becsülettel megküzdöttünk, és ugyanúgy kell küzdenünk a folytatásban is” – nyilatkozta Rossi a Nemzeti Sportnak.

Izlandról azt mondta, az a mérkőzés – amelyet november 12-én rendeznek a Puskás Arénában – más lesz mint a többi. Papíron ott sem mi számítunk esélyesnek, és az elmúlt időszak ellenfeleihez sem hasonlítható az északi csapat, mert más felállásban és felfogásban játszik. Rossiék hónapok óta figyelik már Izland szereplését, a következő egy hónapban igyekeznek jobban feltérképezni az ellenfelet, akit a kapitány a bolgároknál erősebbnek tart, az oroszoknál és a törököknél azonban nem.

Most az a legfontosabb, hogy két lábbal a földön maradjunk. Nem mintha tartanék attól, hogy bárki is elszállna – ezt a csapatot a megfelelő hozzáállás jellemzi.

Kiemelt kép: Pavel Golovkin / POOL / AFP

Olvasói sztorik