Magyar foci

Rebrov: Jövőre is a BL-ben akarunk játszani, az Újpest ellen is csak a győzelem lehet a cél

Alighanem ilyen hétről álmodott minden ferencvárosi szurkoló: kedden Barcelonában játszott Bajnokok Ligája-mérkőzést a csapat (5-1-re nyertek Lionel Messiék), szombaton pedig következik az Újpest elleni derbi az NB I-ben. Bár a vendég ultrák nem kísérik el a csapatukat, azért így is tömött lelátókra lehet számítani – azonban a kormány határozata értelmében már kötelező lesz majd maszkot hordania mindenkinek.

Egy nappal a Fradi elleni meccs előtt életjelet adtak a bojkottáló Újpest-ultrák
Nagy élmény lehetett a játékosoknak az edzés meccshangulatban.

A rangadó előtt Szerhij Rebrov, a Fradi vezetőedzője arról beszélt, hogy minden játékos álma egy olyan mérkőzés, mint egy Barcelona elleni BL-csoportmérkőzés, és ugyan nem könnyű a világ legjobbjai ellen, mindenki értékes tapasztalatokat szerzett. A szintlépéshez márpedig elengedhetetlen, hogy különböző ingerek érjék a játékosokat.

Tudjuk a dolgunkat, sűrű a menetrend, de az Újpest elleni találkozón is csak a győzelem lehet a célunk. Tudom, hogy a szurkolóinknak nagyon fontosak az Újpest elleni derbik, így nincs más dolgunk, mint kiszolgálni őket! Jövőre is szeretnénk a Bajnokok Ligájában játszani, ehhez viszont újra bajnoki címet kell szerezni, így minden meccs nagyon fontos

– nyilatkozta a meccs előtt a fradi.hu-nak Rebrov.

Hogyan segítenek a magyar futballnak a Fradi bravúrjai?
A Ferencváros sikeresen menetelt végig a Bajnokok Ligája selejtezőjében, egészen a csoportkörig jutva, ahol a Barcelonával már össze is csapott. De segít ez a magyar futballnak?

A két rivális a bajnokságban eddig 229 alkalommal találkozott, az örökmérleg 62 döntetlen mellett 106 FTC-sikert és 61 újpesti győzelmet mutat. Az előző szezonban mindhárom bajnokit a Fradi nyerte, de mindannyiszor minimális különbséggel, 1-0-ra, és mindegyik találkozón Franck Boli volt a zöld-fehérek gólszerzője.

Az elmúlt 10 év bajnoki mérlege:

Forrás: Sofascore.com

A 8. forduló menetrendje

szombat:
MTK Budapest-Kisvárda 14.45
Paksi FC-Budapest Honvéd 17.00
Ferencváros-Újpest FC 19.30

vasárnap:
Zalaegerszeg-Budafoki MTE 14.30
Mezőkövesd-MOL Fehérvár FC 17.00
Diósgyőri VTK-Puskás Akadémia 19.30

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Olvasói sztorik