Magyar foci

A Budafok focistája ott van Európa leggyakrabban felrúgott játékosai között

A Budafok 21 éves játékosa, Szabó Mátéval szemben szabálytalankodnak a leggyakrabban az NB I-ben, ez derül ki a Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) legfrissebb tanulmányából, amelyet a Csakfoci szúrt ki.

Szabót a pályán töltött 315 perce alatt húsz alkalommal állították meg szabálytalanul, ez azt jelenti, hogy nagyjából 16 percenként felrúgják egyszer. 

Ebben a kategóriában még a Fradi francia középpályása, Aissa Laidouni, valamint a Kisvárda brazil légiósa, Fernando Viana fért fel a képzeletbeli dobogóra: előbbit 23 és fél, utóbbit 26 percenként faultolják az élvonalbeli meccseken.

A listán az első magyar játékos a Honvéd válogatott támadója, Ugrai Roland, aki 313 perc alatt 12 szabálytalanságot szenvedett el, vagyis 26:05 percenként állítják meg tiltott eszközzel.

Az összes európai bajnokságot figyelembe vége a svéd Östersunds angol játékosa, Jerrell Sellars a leginkább faragott játékos, akit 13 percenként rúgnak meg, rántanak le, löknek fel, Szabó Máté ezen a listán az ötödik.

Ha pedig a topligákra szűkítjük a kört, akkor a PSG brazil sztárja, Neymar kerül a leggyakrabban földre, átlagosan 20 és fél percenként.

Van adat a legtöbbet szabálytalankodó játékosokról is, itthon ezt a kategóriát Filkor Attila vezeti, a korábban az Intert és a Milant is megjárt, jelenleg Budafokon játszó középpályás 26:40 percenként ad munkát a bíróknak.

Őt az MTK védője, Baki Ákos (27:36), valamint a ZTE támadó középpályása, Szánthó Regő követi (30:47), de a kisvárdai Viana ezen a poszton is elöl van, ő a negyedik, mivel olyan poszton játszik, ahol a sok összecsapás miatt oda-vissza mennek a faultok.

Kiemelt kép: firo Sportphoto / Jan Fromme / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP

Olvasói sztorik