Magyar foci

Böde Dániel hátvédként szerepelhet a Paks bajnokiján

Böde Dánielt csatárként ismerjük ugyan, a Paks legutóbbi mérkőzésén mégis védekező középpályást játszott a Diósgyőr ellen. A DIGI Sportnak adott interjújából azonban az derült ki, akár hátvédként is számíthat rá Bognár György vezetőedző.

A legutóbbi edzőmérkőzésen belső védő voltam, a bajnokin védekező középpályás, majd meglátjuk, a mester hol számít rám. Ez most egy új helyzet, ahogy öregszik az ember, úgy kerül egyre hátrébb. De ez nem újdonság számomra, mert ezeken a posztokon már játszottam, sőt itt kezdtem. Megpróbálom megállni a helyemet ezeken a posztokon is

– nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport24-nek Böde Dániel.

Vasárnap a Zalaegerszeg csapata látogat Paksra, ahová nyári átigazolása után először tér vissza Könyves Norbert ellenfélként. A moholi születésű támadó túl van élete első válogatott szereplésén, de egy újabb nagy csata várhat rá a hétvégén: túljutni Böde Dánielen.

“Nagyon szurkoltam neki, mert még a mai napig visszajár Paksra, jó kapcsolatban vagyunk vele, most hétvégén ő is idelátogat, bízom benne, hogy most itt nem lesz annyira sikeres, mint előtte volt. Könyvi inkább a szélén szokott játszani, onnan jön befelé, én pedig szélső védő nem hiszem, hogy leszek, középen, a tengelyben – a kapusposzton kívül – bármit meg tudok oldani, legalábbis bízom benne. Ha mégis összejön, akkor egy Könyves-Böde csata mindenesetre pikáns lehet: fizikálisan még fel tudom venni vele a versenyt, ha gyorsaságban már nem is.”

Erre az összecsapásra 14:30-kor kerülhet sor az NB I hetedik fordulójában.

Olvasói sztorik