Magyar foci

Nem ért egyet a Fradi elleni rangadó időpontjával Fehérvár polgármestere

A Magyar Labdarúgó Szövetséghez, a két csapat vezetőségéhez, az MTVA-hoz és a rendőrséghez fordul Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, aki nem tartja helyesnek, hogy november elsején, azaz Mindenszentek napján bajnoki rangadóra kerüljön sor a Sóstói Stadionban.

A polgármester szerint ezen a napon

sem kegyeleti, sem közösségi, sem biztonsági, sem közlekedési, sem forgalomszervezési szempontból nem elfogadható. Főleg egy olyan stadionban, amelynek közvetlen szomszédságában több temető is található.

Hozzátette, bár nagy futball- és Vidi-szurkoló, mégsem tartja helyesnek, hogy bármilyen nagy sportrendezvényt tartsanak egy olyan napon, amelyen a legtöbb polgár elhunyt szeretteire emlékezik.

„Magyarország két vezető csapatának rangadója is többet érdemel, racionális szempontból sem tartom tehát jónak a szervezők, közvetítők részéről, hogy arra a hétvégére időzítik a hazai futballélet egyik legfontosabb meccsét, amikor a legtöbben családi, kegyeleti kötelezettségeiknek teszünk eleget. Ezen szempontokon túl pedig nyilvánvaló, hogy a meccs biztonsági és forgalmi intézkedései, a három temetőhöz is közel lévő stadion környékének, parkolóinak, az oda vezető utak lezárása, közben pedig mintegy tízezer szurkoló biztonságos irányítása Mindenszentek napján, vállalhatatlan terhelést okozna a környéken, és rengeteg konfliktushoz vezetne” – írta közösségi oldalán.

Kiemelt fotó: YORICK JANSENS / BELGA MAG / Belga via AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik