A következő élő közvetítés része Két tizenegyes végzett a Vidi Európa Liga-álmával

Két könnyen befújt büntető végezte ki a Vidit

Nem jött össze a történelmi siker a Mol Fehérvár FC-nek, miután 3-1-re kikapott Standard Liége-től az Európa Liga playoff-körében. Mivel a Ferencváros a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepel, így először lett volna két magyar csapat az európai kupaporondon egy időben.

Álomszerűen kezdődött a mérkőzés, a Vidi védekezése remekül működött, ráadásul az első ellentámadás végén Nikolics Nemanja rögtön vezetést is szerzett.

Apránként vette át az irányítást a Standard Liége, de rettentő nyomásról, vagy ordító ziccerről nem beszélhettünk 45 perc alatt. Térfélcsere után viszont rögtön jött a baj, az 51. percben nem sikerült felszabadítani időben és a kavarodás után Nicolas Gavory lőhetett takarásból a bal alsóba.

Folytatásban már jóval veszélyesebb maradt a belga csapat, Stopirának és Fiolának kellett többször is bravúrral blokkolnia. A 76. percben aztán megtörtént a baj, az első félidőben rendkívül jól játszó Muszliu lebirkózta ellenfelét a levegőben egy beadásnál, a látványos szabálytalanság pedig büntetőt ért. Ezt Amallah bevágta az evetődő Kovácsik helyére.

Tíz perccel később aztán eldőlt minden. Hangya Szilveszter számította el magát egy beívelésnél, ami így eljutott Balikwishához, a keresztező Stopira pedig a bíró szerint rátaposott a támadó lábára. Újra Amallah állt a labda mögé és a bal fölső sarokba bombázott.

Ezzel a Vidi reményei elszálltak, de a második félidőben momentuma sem volt a magyar ezüstérmesnek, így nem csoda, hogy kiesett.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik