Magyar foci bajnokok ligája

Lovrencsics Gergő: Az utolsó tíz perc az meleg volt

A Ferencváros kedd este 0-0-s döntetlent játszott a Moldéval a Bajnokok Ligája selejtezőjének playoff-körében és mivel Norvégiában 3-3-ra végeztek a felek, idegenben lőtt több góllal bejutott a BL csoportkörébe.

25 év után újra Bajnokok Ligája-csoportkörbe jutott a Ferencváros
Nem volt szép játék, de nagyon eredményesen működött Rebrov csapata.

Nem engedett sok területet ellenfelének a Fradi, de sokat elmond a viszavágó hajrájáról, hogy a zöld-fehérek csapatkapitánya, Lovrencsics Gergő így jellemezte a találkozó végét:

Az utolsó tíz perc azért meleg volt, kicsit féltem, hogy nagyon magunkra húzzuk az ellenfelet és valahol egy megpattanó lövés bemegy, de ez is mutatja, hogy egy jó csapatnak szerencséje van. Emelem kalapom a csapat és a klub előtt.

A Molde két nagy lehetősége egyébként valóban az utolsó negyedórában jött, de Eirik Hestad lövését Dibusz Dénes védte ki, míg Ola Brynhildsen lövése elkerülte a magyar csapat kapuját. Összességében a Fradi magabiztosan játszott és úgy jutott csoportkörbe, hogy veretlen maradt a selejtezőben.

„Nem is lehetett volna nezebb sorsolásunk, de Szergej (Rebrov) filozófiáját teljesen átvette a csapat. Tudatosan építkeztünk, nem nyáron változtattunk 5-6 játékost, hanem már télen felkészültünk rá. Úgy építettük a csapatot tavasszal, hogy nyáron már a selejtezőket sikerrel tudjuk venni. Tavaly az Európa Liga-csoportkör volt az eredménye, most a Bajnokok Ligája”

– értékelte a Fradi útját Lovrencsics.

Csütörtökön öt órakor sorsolják majd ki a Bajnokok Ligája csoportjait, amelyben a Ferencváros is érdekelt lesz negyedik kalapos együttesként.

Bajnokok Ligája-selejtező, playoff, visszavágó

Ferencváros – Molde (norvég) 0-0

 

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Botka, Blazic, Heister – Sigér (Laidouni – 79.), Haratin, Somália (Frimpong – 87.) – Nguen (Isael – 79.), Zubkov, Uzuni.

 

Molde: Linde – Pedersen, Gregersen, Ellingsen, Haugen – Aursnes, Hussain (Omoijuanfo  – 83.) – E. Hestad, Eikrem, Knudtzon (Brynhildsen – 65.) – James.

 

Gólszerző: 

Sárga lap: Botka (42.) ill. Aursnes (26.), James (49.), Hestad (55.)

Piros lap: –

Továbbjutó: a Ferencváros 3-3-as összesítéssel, idegenben lőtt góllal.

 

További mérkőzések:

Omonia Nicosia (ciprusi)-Olimpiakosz (görög) 0-0
továbbjutott: az Olimpiakosz, 2-0-s összesítéssel

Dinamo Kijev (ukrán)-Gent (belga) 3-0 (2-0) (2-1)
továbbjutott: a Dinamo Kijev, kettős győzelemmel, 5-1-s összesítéssel

Kiemelt kép: Farkas Norbert / 24.hu

Olvasói sztorik