Élő Magyar foci

25 év után újra Bajnokok Ligája-csoportkörbe jutott a Ferencváros

A Ferencváros hazai pályán 0-0-s döntetlent játszott a Molde csapatával, ezzel 25 év után újra a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepel majd az FTC.

A zöld-fehérek nagyon meggyőző játékkal rukkoltak elő Norvégiában, ám 2-0 után egy érthetetlen összeomlást követően a 3-3-as döntetlen is nehezen jött össze. A Fradi ennek ellenére három idegenben lőtt góljával kényelmes helyzetből várhatta a visszavágót a Groupama Arénában.

Ennek megfelelően kiélezett csatát hozott a keddi visszavágó, de a norvég csapat igazán nagy gólhelyzetet nem tudott kialakítani. Marcel Heister viszont nagyon aktív volt a bal szélen, több ígéretes beadása is volt. Térfélcsere után valamivel nagyobb lett az északiak letámadása, de igazán veszélyesek csak az utolsó negyedórában tudtak futballozni.

A meccs egyetlen igazán nagy helyzetét a Eirik Hestad hagyta ki, miután egy ügyes összjátékot követően közelről, kicsit kiszorítva vette célba a Ferencváros kapuját, de Dibusz Dénes kispárgázta a rövid alsóba szánt labdát. A 88. percben a csereként beállt Ola Brynhildsennek volt még egy hatalmas helyzete, de futtában pár centit tévesztett, így ebből sem lett gól.

A hosszabbításban ráadásul Myrto Uzuni lőtt még egy gólt, de ezt jogosan nem adta meg a játékvezető les miatt. Két perccel később véget is ért a találkozó, így a Fradi idegenben lőtt több góljával bejutott a BL csoportkörébe.

Forrás: sofascore.com

A Ferencváros Európa 31 másik legjobbjával együtt a csütörtöki sorsoláson kapja meg csoportkörös ellenfeleit.

Bajnokok Ligája-selejtező, playoff, visszavágó

Ferencváros – Molde (norvég) 0-0

 

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Botka, Blazic, Heister – Sigér (Laidouni – 79.), Haratin, Somália (Frimpong – 87.) – Nguen (Isael – 79.), Zubkov, Uzuni.

 

Molde: Linde – Pedersen, Gregersen, Ellingsen, Haugen – Aursnes, Hussain (Omoijuanfo  – 83.) – E. Hestad, Eikrem, Knudtzon (Brynhildsen – 65.) – James.

 

Gólszerző: 

Sárga lap: Botka (42.) ill. Aursnes (26.), James (49.), Hestad (55.)

Piros lap: –

Továbbjutó: a Ferencváros 3-3-as összesítéssel, idegenben lőtt góllal.

 

További mérkőzések:

Omonia Nicosia (ciprusi)-Olimpiakosz (görög) 0-0
továbbjutott: az Olimpiakosz, 2-0-s összesítéssel

Dinamo Kijev (ukrán)-Gent (belga) 3-0 (2-0) (2-1)
továbbjutott: a Dinamo Kijev, kettős győzelemmel, 5-1-s összesítéssel

Kiemelt kép: Farkas Norbert / 24.hu

Gólt lőtt a Fradi, de les!

Uzuni kapott egy labdaszerzés után jó kiugratást, amit a kapu bal oldalába gurított, de lesről indult az albán, maradt a 0-0.

Három perc a ráadás

Nagyon nyomnak már a norvégok, most épp Eikrem lőtt csúnyán mellé ballal.

Ez most nem a Fradin múlt!

Jobb szélen kapott labdát a felfutó Pedersen, a középre ívelt labdája valahogy eljutott Brynhildsenhez, aki futtából a kapu jobb oldalát vette célba. Centikkel suhant el a kapufa mellett a labdája!

Somália lebiceg

Nagyot melózott, görcsöt is kapott, a helyére Frimpong állt be.

Rebrov is változtat

Előbb a kifulladó Sigér helyére állt be Laidouni, majd Tokmac Nguent váltotta Isael.

Eikrem lőtt kapu mellé

Bal szélről cselezett befelé a Molde csapatkapitánya, majd jobbal a jobb kapufa mellé lőtt.

Dibusz óriásit védett

Nagyon okosan, rövid passzokkal jutott be a Fradi tizenhatosára, Hestad kapott végül Jamestől labdát és közvetlen közelről, de kiszorított helyzetből lőtt a rövid alsó irányába. Dibusz számított rá és kispárgázta.

Linde nagyon észnél volt

Lovrencsics kapott jó kiugratást, szinte az alapvonalig vitte, majd laposan lőtt középre, de a norvégok kapusa észnél volt és lábbal mentett.

Zubkov megint ott volt a tűz közelében

Jobb szélen tűnt föl Zubkov és úgy tűnt, be is ültette a hintába Ellingsent, de a norvég védő végül elpiszkálta a labdát a Fradi játékosától.

Ó, Zubkov mit hagyott ki!

A meccs eddigi legnagyobb helyzete maradt ki. Uzuni bravúrosan vett le egy ívelést, majd tökéletes ütemben ugratta ki Zubkovot. Az ukrán már a kapussal állt szemben a tizenhatoson belül, de pocsékul találta el a labdát, Linde kényelmesen megfoghatta.

Kezdenek veszélyesek lenni a szögletek

Először Dibusz paskolt ki egy lecsúszott beadást, ami veszélyesen csapódott be, majd Eikrem szöglete jutott el Gregersenhez, ám lövése elakadt Sigérben. Marad a 0-0.

Hestad kőkemény volt

A Molde támadása után Tokmac gyújtotta volna be a rakétákat, de Hestad becsúszva felrúgta. Nem volt szándékos, de a sárga járt.

Blazic hatalmasat mentett

Egy látszólag lagymatag norvég támadás végén Hussain kapott labdát, ráadásul Heister miatt nem volt les. A közeli lövést Blazic blokkolta, ez most nagyon veszélyes volt.

James is besárgul

Elég kellemetlen helyzetbe hozták a társai, de ettől még csúnyán megrúgta Somaliát, járt a sárga.

Folytatódott a meccs

Ezúttal a Fradi kezdte a játékot, a Molde jobban letámad, mint az első félidőben. persze érthető, az idő a magyar csapatnak dolgozik.

Ennyi volt az első félidő

Láttunk már izgalmasabb focit, hogy mást ne mondjunk a Ferencváros eddigi összes BL-selejtezőjén legalább két gólt rúgott. Félidőben 0-0.

Megint az utolsó passz hiányzott

Zubkov tette ki okosan a bal szélen üres területbe futó Heisternek a labdát, aki élesen centerezett, de Linde résen volt és megfogta a beadást. Ez megint ígéretesnek tűnt, de marad a 0-0.

Olvasói sztorik